HIT LETOŠNJEGA POLETJA! HLADNI, ZRAČNI IN UDOBNI PROSENI VZGLAVNIKI 10% CENEJE DO KONCA POLETJA!

ZAKAJ JE POMANJKANJE SPANJA SLABO?

Mnogi ljudje ne dobijo dovolj kakovostnega spanca, kar lahko vpliva na zdravje, počutje in sposobnost opravljanja vsakdanjih dejavnosti.

Prava količina spanja se lahko razlikuje od osebe do osebe, vendar Centri za nadzor in preprečevanje bolezni priporočajo, da naj odrasli vsako noč dobijo vsaj 7 ur spanja. Ocenjujejo tudi, da 1 od 3 odraslih ne spi dovolj.

Občasne prekinitve spanja so lahko moteče, medtem ko lahko nenehno pomanjkanje kakovostnega spanja vpliva na človekovo uspešnost v službi ali šoli, na njegovo sposobnost vsakodnevnega delovanja, na kakovost življenja in na zdravje. Koliko spanca potrebujete glede na vašo starost, si lahko preberete v tem prispevkuOseba, ki ima premalo kakovostnega spanca, lahko doživi vrsto simptomov, vključno z:

•utrujenost
•razdražljivost
•spremembe razpoloženja
•težave s fokusiranjem in spominjanjem
•zmanjšan spolni nagon

Pomanjkanje spanja lahko vpliva na različne vidike zdravja:

Imunski sistem: Zaradi pomanjkanja spanja je lahko oseba bolj nagnjena k okužbam in boleznim, ki lahko trajajo dlje časa.
Teža: spanje lahko vpliva na hormone, ki nadzorujejo občutek lakote in polnosti. Lahko sproži tudi sproščanje insulina. Spremembe spanja lahko povzročijo večje zaloge maščob, spremembe telesne teže in večje tveganje za diabetes tipa 2.
Kardiovaskularni sistem: Spanje pomaga pri zacelitvi in obnovi srčnih žil ter vpliva na procese, ki vzdržujejo krvni tlak, raven sladkorja in nadzor vnetja. Premalo spanja lahko poveča tveganje za bolezni srca in ožilja.
Raven hormonov: Nezadostno spanje lahko vpliva na proizvodnjo hormonov, vključno s proizvodnjo rastnih hormonov in testosterona. Prav tako povzroči, da telo sprosti dodatne stresne hormone, kot sta noradrenalin in kortizol.
Možgani: Pomanjkanje spanja vpliva na prefrontalno skorjo, ki se ukvarja z sklepanjem, in amigdalo, ki se ukvarja s čustvi. Pomanjkanje spanja lahko človeku tudi oteži oblikovanje novih spominov, kar lahko vpliva na učenje.
Plodnost: slab spanec lahko vpliva na proizvodnjo hormonov, ki spodbujajo plodnost.

Pomanjkanje spanja povečana tveganje za nesreče, saj lahko omeji človeške sposobnosti. V eni raziskavi je 1 od 25 odraslih odraslih v ZDA dejalo, da so v zadnjem mesecu zaspali za volanom.Če pa ste dlje časa izpostavljeni pomanjkanju spapnja, pa lahko to privede do naslednjih težav:

•hipertenzija
•diabetes ali odpornost na inzulin
•apneja v spanju
•debelost
•srčni infarkt
•možganska kap
•depresija in tesnoba
•psihoza

Pomanjkanje spanja lahko škoduje človekovemu duševnemu in fizičnemu zdravju, uspešnosti  pri vsakdanjih opravilih in splošni kakovosti življenja. Vztrajno pomanjkanje spanja lahko vodi tudi do hujših zapletov.

V kolikor imate težave s spanjem, se je dobro posvetovati z zdravnikom. Lahko pa si preberete še nekaj besed tudi o tem kako pripraviti telo za spanje, o zdravih navadah za dober spanec in kako zaspati

 

Zakaj bonatura?

 • Brez skritih
  stroškov

  Brez skritih stroškov

  Cene vsebujejo DDV in so KONČNE CENE. Pri vsakem izdelku so jasno prikazane neto cene brez DDV in cene z DDV za končnega uporabnika.

 • Brezplačna
  dostava

  Brezplačna dostava

  Za naročilo izdelkov v skupni vrednosti NAD 50,00 €, vam jih dostavimo BREZPLAČNO. Čisto zastonj! Pri nakupu izdelkov DO 50,00 € je strošek dostave 4,0 €. Več v dostava in stroški.

 • Plačilo po
  povzetju

  Plačilo po povzetju

  V kolikor se odločite za plačilo po povzetju, svoj paket plačate kurirju dostavne službe ob prevzemu.

 • Hitra dostava
  do 3 delovne dni

  Hitra dostava do 3 delovne dni

  Naročeni izdelki bodo dostavljeni z dostavno službo DPD ali preko Pošte Slovenije. Naročilo bo dostavljeno najkasneje v roku do 3 delovnih dni od dne oddaje naročila. Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, bo o tem obvestil kupca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je naročnik-uporabnik navedel ob naročilu.

 • Garancija
  14 dni

  Garancija 14 dni

  Ker imamo zadovoljne naročnike, smo prepričani, da bomo zadovoljili tudi vas. Če pa se slučajno zgodi, da z izdelkom ne boste zadovoljni oz. ne boste dobili izdelka, ki ga pričakujete, ga lahko v 14 DNEH nerabljenega in original zapakiranega vrnete. Več o vračilu izdelkov si preberite v pogoji vračila izdelkov.

 • Enostaven
  nakup

  Enostaven nakup

  Spletni nakup v trgovini kjer je narava doma je čist enostaven. Samo izbereš želene izdelke, jih dodaš v košarico, vpišeš naslov za dostavo in to je to. Za sam nakup registracija ni potrebna. Z registracijo zbiraš listke in kupuješ ceneje. Čist enostavno in hitro!

 • Naravno
  zdravo

  Naravno zdravo

  Izdelki ne vsebujejo kemikalij, sintetičnih snovi ali drugih zdravju škodljivih materialov. Za naše izdelke uporabljamo samo naravne materiale, saj se zavedamo, da je le naravno dovolj dobro za vas.  

Potrebujete pomoč?

Pokličite nas na spodnjo tel.št. 041 961 831

ZAKAJ KUPOVATI NA BONATURA.SI?

Potrebno je izbrati lastnosti produkta

Artikel

je bil uspešno dodan v vašo košarico.

Nadaljuj z nakupovanjem Zaključi nakup

Pravilnik o piškotkih

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje med brskanjem po spletni strani. Nujno potrebni piškotki se shranijo v vašem brskalniku in so nepogrešljivi za osnovno delovanje spletne strani. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb, ki nam pomagajo analizirati in razumeti, kako uporabljate našo spletno stran. Ti piškotki se shranijo v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Te piškotke lahko tudi onemogočite. Vendar pa lahko onemogočenje nekaterih od teh piškotkov vpliva na vašo izkušnjo brskanja.

Nujni - Ti piškotki so bistvenega pomena za pravilno delovanje spletne strani. Ta kategorija vključuje piškotke, ki zagotavljajo osnovne in varnostne funkcije spletne strani. Ti piškotki ne shranjujejo nobenih osebnih podatkov.

Analitika - To so katerikoli piškotki, ki niso nujni za delovanje spletne strani in se uporabljajo posebej za zbiranje osebnih podatkov uporabnikov prek Google Analytics, Google Ads in drugih ugnezdenih vsebin ter jih imenujemo nenujni piškotki.

Potrdi