PROMOCIJA NEGOVALNEGA BIO ŠIPKOVEGA OLJA. OB NAKUPU 1, PREJMEŠ 2

KOLIKO SPANJA POTREBUJEM?

Spanje je bistvenega pomena za dobro zdravje. Pravzaprav za preživetje potrebujemo spanec - tako kot potrebujemo hrano in vodo. Zato ni čudno, da približno tretjino življenja prespimo.

Med spanjem se zgodi veliko bioloških procesov:

 • Možgani shranjujejo nove informacije in se znebijo strupenih odpadkov.
 • Živčne celice komunicirajo in se reorganizirajo, kar podpira zdravo delovanje možganov.
 • Telo obnavlja celice, obnavlja energijo in sprošča molekule, kot so hormoni in beljakovine.


Ti procesi so ključnega pomena za naše splošno zdravje. Brez njih naša telesa ne morejo pravilno delovati.

Znanstvene raziskave jasno kažejo, da je spanje bistvenega pomena v kateri koli starosti. Spodbuja torej um, obnavlja telo in krepi tako rekoč vsak sistem v telesu. Toda koliko spanja v resnici potrebujemo, da bi dobili te ugodnosti?

Raziskave svetujejo, da zdravi odrasli ljudje potrebujejo od 7 do 9 ur spanja na noč. Dojenčki, majhni otroci in najstniki potrebujejo še več spanja, da sta jim omogočena kvalitetna rast in razvoj. Za starejše ljudji nad 65 let pa je dobro, da spijo nekje med 7 do 8 ur na noč.

Spodnja tabela še natančneje prikazuje priporočene ure spanja:


Če spite uro več ali manj, to ni nič strašnega. Prav tako smo si različni in živimo različna življenja, kar pomeni, da vsak pri sebi najbolje ve, koliko spanja potrebuje. Pri odločanju o tem, koliko spanja bo najboljše za vas, upoštevaje svoje splošno zdravje, dnevne aktivnosti in tipične vzorce spanja. Pomagate si lahko z naslednjimi vprašanji

 • Ste v sedmih urah spanja produktivni, zdravi in srečni? 
 • Ali ste že opazili, da potrebujete več ur spanja, da se prestavite v visoko prestavo?
 • Ali imate sočasne zdravstvene težave? Ali imate večje tveganje za katero koli bolezen?
 • Ali imate visoko dnevno porabo energije? 
 • Se pogosto ukvarjate s športom ali delate na delovno intenzivnem delovnem mestu?
 • Ali vaše dnevne aktivnosti zahtevajo budnost, da jih lahko varno opravljate? 
 • Se pri vaših dejavnostih kdaj počutite zaspani?
 • Ste odvisni od kofeina, da vas popelje čez dan?

Naj vam odgovori pomagajo pri tem, da boste še bolje prilagodili ritem spanja vašemu vsakdanu, da boste čim bolj spočiti, produktivni in učinkoviti. Seveda je odličitev v vaših rokah, vsekakor pa vam priporočamo čim boljše spalne navade. Če ne spite dovolj, se lahko pojavijo neželeni učinki, kot so slab spomin in osredotočenost, oslabljena imunost in spremembe razpoloženja. Poskrbite za svoje zdravje in začnite z boljšim spancem. Ne pozabite kar tretjino življenja prespimo in spanica pri tem igra pomembno vlogo. Ustvarite si naravno in prijazno atmosfero v vaši splanici. Naj vam pomagamo začeti TUKAJ.

Zakaj bonatura?

 • Brez skritih
  stroškov

  Brez skritih stroškov

  Cene vsebujejo DDV in so KONČNE CENE. Pri vsakem izdelku so jasno prikazane neto cene brez DDV in cene z DDV za končnega uporabnika.

 • Brezplačna
  dostava

  Brezplačna dostava

  Za naročilo izdelkov v skupni vrednosti NAD 50,00 €, vam jih dostavimo BREZPLAČNO. Čisto zastonj! Pri nakupu izdelkov DO 50,00 € je strošek dostave 3,20. Več v dostava in stroški.

 • Plačilo po
  povzetju

  Plačilo po povzetju

  V kolikor se odločite za plačilo po povzetju, svoj paket plačate kurirju dostavne službe z gotovino ali s plačilnimi in kreditnimi karticami ob prevzemu.

 • Hitra dostava
  do 3 delovne dni

  Hitra dostava do 3 delovne dni

  Naročeni izdelki bodo dostavljeni z dostavno službo DPD ali preko Pošte Slovenije. Naročilo bo dostavljeno najkasneje v roku do 3 delovnih dni od dne oddaje naročila. Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, bo o tem obvestil kupca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je naročnik-uporabnik navedel ob naročilu.

 • Garancija
  14 dni

  Garancija 14 dni

  Ker imamo zadovoljne naročnike, smo prepričani, da bomo zadovoljili tudi vas. Če pa se slučajno zgodi, da z izdelkom ne boste zadovoljni oz. ne boste dobili izdelka, ki ga pričakujete, ga lahko v 14 DNEH nerabljenega in original zapakiranega vrnete. Več o vračilu izdelkov si preberite v pogoji vračila izdelkov.

 • Enostaven
  nakup

  Enostaven nakup

  Spletni nakup v trgovini kjer je narava doma je čist enostaven. Samo izbereš želene izdelke, jih dodaš v košarico, vpišeš naslov za dostavo in to je to. Za nakup registracija ni potrebna. Čist enostavno in hitro!

 • Naravno
  zdravo

  Naravno zdravo

  Izdelki ne vsebujejo kemikalij, sintetičnih snovi ali drugih zdravju škodljivih materialov. Za naše izdelke uporabljamo samo naravne materiale, saj se zavedamo, da je le naravno dovolj dobro za vas.  

Potrebujete pomoč?

Pokličite nas na spodnjo tel.št. 041 961 831

ZAKAJ KUPOVATI NA BONATURA.SI?

Potrebno je izbrati lastnosti produkta

Artikel

je bil uspešno dodan v vašo košarico.

Nadaljuj z nakupovanjem Zaključi nakup