RASTLINSKA IN ŽIVALSKA NARAVNA POLNILA

Ključ do zdravega spanca in dobrega počitka je udoben vzglavnik. Ko spimo je zelo pomembno, da glava in vrat nista le v udobnem položaju, ampak tudi v pravilnem. V nasprotnem primeru bodo zjutraj namesto dobre volje prisotni glavoboli in bolečine v predelu vratu in hrbtenice. Vzglavniki se razlikujejo po velikosti, višini, namenu, ali so za otroke ali odrasle in seveda po prednostih, ki jih nudijo. Razlikujejo se tudi po obliki - poznamo tradicionalni kvadrat, pravokotnik, nenavadni valj ali okrasne oblike. Če pa povzamemo, lahko rečemo, da je vseeno najpomembnejše to, kaj se nahaja v samem vzglavniku - torej polnilo.

Proizvajalci proizvajajo dve vrsti vzglavnikov: z naravnim ali s sintetičnim polnilom. Vsak izmed njih ima svoje značilnosti, kakovosti, kazalnike uspešnosti, prednosti in tudi slabosti. Na podlagi teh si vsaka stranka izbere primerno možnost zase. Ker smo si različni, je tudi izbira vzglavnikov in polnil široka ter raznolika. Pri naravnih polnilih ločimo polnila živalskega in rastlinskega izvora. Vsako polnilo izmed teh je po svoje dobro in vsako ima svoje prednosti in slabosti. Vsekakor pa je povpraševanje po naravnih vzglavnikih veliko, ravno zaradi njihove naravne sestave. 


Za vzglavnike z rastlinskimi polnili lahko iz naših izkušenj rečemo, da spadajo med bolj trpežne. Ker večina rastlinskih polnil spada med trdnejša oz. kompaktnejša polnila (ajda, pira, cemprin, češnjeve koščice) je vzglavnik primeren za vse, ki imajo bolečine v vratu ali hrbtenici. Ti vzglavniki bodo poskrbeli, da bosta glava in vrat celo noč v pravilnem položaju. Prav tako nudijo mikromasažni učinek. Med rastlinskimi polnili najdemo tudi mehkejše vzglavnike. Kapok na primer spada med najbolj udobne in mehkejše vzglavnike daleč naokoli. Za rastlinske vzglavnike je značilno tudi, da imajo prijeten, naravni vonj. V naši spletni trgovini je na voljo šest osnovnih polnil rastlinskega izvora:


Med živalska polnila pa pretežno spadajo mehkejši vzglavniki (ovčja in kamelja volna ter račje perje). Priporočljivi so za vse, ki iščejo udoben in naraven spanec. Tudi mehkejši, naravni vzglavniki nudijo svoje prednosti. Za volno je v osnovi značilno, da zelo dobro prevaja toploto, kar pomeni, da vas bo vzglavnik pozimi grel, poleti pa hladil. Posebnost med živalskimi naravnimi polnili je konjska žima, ki spada med kompaktnejša polnila, vendar tudi udobna polnila. Potrebno pa je omeniti, da z živalskimi polnili prihaja tudi manjši, značilen vonj, ki pa v osnovi ni moteč. V naši spletni trgovini lahko najdete štiri naravna živalska polnila:


Ne glede na to, ali je vzglavnik rastlinskega ali živalskega izvora, v vsakem primeru bo polnilo zagotovilo udoben, zdrav in naraven spanec. Ker pa so vzglavniki in polnila zanimiva tema, vabljeni, da si preberete še druge objave:

Zakaj bonatura?

 • Brez skritih
  stroškov

  Brez skritih stroškov

  Cene vsebujejo DDV in so KONČNE CENE. Pri vsakem izdelku so jasno prikazane neto cene brez DDV in cene z DDV za končnega uporabnika.

 • Brezplačna
  dostava

  Brezplačna dostava

  Za naročilo izdelkov v skupni vrednosti NAD 50,00 €, vam jih dostavimo BREZPLAČNO. Čisto zastonj! Pri nakupu izdelkov DO 50,00 € je strošek dostave 4,0 €. Več v dostava in stroški.

 • Plačilo po
  povzetju

  Plačilo po povzetju

  V kolikor se odločite za plačilo po povzetju, svoj paket plačate kurirju dostavne službe ob prevzemu.

 • Hitra dostava
  do 3 delovne dni

  Hitra dostava do 3 delovne dni

  Naročeni izdelki bodo dostavljeni z dostavno službo DPD ali preko Pošte Slovenije. Naročilo bo dostavljeno najkasneje v roku do 3 delovnih dni od dne oddaje naročila. Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, bo o tem obvestil kupca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je naročnik-uporabnik navedel ob naročilu.

 • Garancija
  14 dni

  Garancija 14 dni

  Ker imamo zadovoljne naročnike, smo prepričani, da bomo zadovoljili tudi vas. Če pa se slučajno zgodi, da z izdelkom ne boste zadovoljni oz. ne boste dobili izdelka, ki ga pričakujete, ga lahko v 14 DNEH nerabljenega in original zapakiranega vrnete. Več o vračilu izdelkov si preberite v pogoji vračila izdelkov.

 • Enostaven
  nakup

  Enostaven nakup

  Spletni nakup v trgovini kjer je narava doma je čist enostaven. Samo izbereš želene izdelke, jih dodaš v košarico, vpišeš naslov za dostavo in to je to. Za sam nakup registracija ni potrebna. Z registracijo zbiraš listke in kupuješ ceneje. Čist enostavno in hitro!

 • Naravno
  zdravo

  Naravno zdravo

  Izdelki ne vsebujejo kemikalij, sintetičnih snovi ali drugih zdravju škodljivih materialov. Za naše izdelke uporabljamo samo naravne materiale, saj se zavedamo, da je le naravno dovolj dobro za vas.  

Potrebujete pomoč?

Pokličite nas na spodnjo tel.št. 041 961 831

ZAKAJ KUPOVATI NA BONATURA.SI?

Potrebno je izbrati lastnosti produkta

Artikel

je bil uspešno dodan v vašo košarico.

Nadaljuj z nakupovanjem Zaključi nakup

Pravilnik o piškotkih

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje med brskanjem po spletni strani. Nujno potrebni piškotki se shranijo v vašem brskalniku in so nepogrešljivi za osnovno delovanje spletne strani. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb, ki nam pomagajo analizirati in razumeti, kako uporabljate našo spletno stran. Ti piškotki se shranijo v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Te piškotke lahko tudi onemogočite. Vendar pa lahko onemogočenje nekaterih od teh piškotkov vpliva na vašo izkušnjo brskanja.

Nujni - Ti piškotki so bistvenega pomena za pravilno delovanje spletne strani. Ta kategorija vključuje piškotke, ki zagotavljajo osnovne in varnostne funkcije spletne strani. Ti piškotki ne shranjujejo nobenih osebnih podatkov.

Analitika - To so katerikoli piškotki, ki niso nujni za delovanje spletne strani in se uporabljajo posebej za zbiranje osebnih podatkov uporabnikov prek Google Analytics, Google Ads in drugih ugnezdenih vsebin ter jih imenujemo nenujni piškotki.

Potrdi