HIT LETOŠNJEGA POLETJA! HLADNI, ZRAČNI IN UDOBNI PROSENI VZGLAVNIKI 10% CENEJE DO KONCA POLETJA!

POZNATE RAZLIKE NARAVNIH VZGLAVNIKOV?

Zakaj izbrati naravni vzglavnik Bonatura?

Naravni vzglavniki nudijo:

•anatomsko prilagajanje,
•prožnost in zračnost,
•prevodnost vlage, kar preprečuje znojenje,
•uravnavajo toploto,
•preprečujejo razvoj pršic,
•mikromasažo ali mehkost ali združeno oboje.


Ali so vzglavniki Bonatura naravni, zdravju in vašemu domu neškodljivi?
Vzglavniki Bonatura so narejeni iz 100% bombaža, ki ima pridobljen certifikat - znak kakovosti »zaupanje v tekstil«. Znak kakovosti zagotavlja, da je prevleka iz bombaža-tekstila, v katerem morebitne za zdravje nevarne mejne vrednosti snovi niso prekoračene. Ta po vsem svetu enoten standard izdaja mednarodna organizacija za raziskovanje in preverjanje na področju tekstilne ekologije s sedežem v Švici. Več o certifikatu si preberite na https://www.bonatura.si/zaupanje-v-tekstil


V Bonaturini ponudbi naravnih vzglavnikov so na voljo vzglavniki:

 • Ajdovi, poglej na spletu tukaj
 • Pirini, poglej na spletu tukaj
 • Mešani (ajda+pira), poglej na spletu tukaj
 • Proseni, poglej na spletu tukaj
 • Volneni, poglej na spletu tukaj
 • Kapok, poglej na spletu tukaj
 • Cemprin, poglej na splwetu tukaj
 • Alpski (volna + cemprin), poglej na spletu tukaj
 • Češnjevi, poglej na spletu tukaj

 


V ponudbi prekatnih vzglavnikov Duplex so na voljo:

 • Mikro Duplex (ajda - pira), poglej na spletu tukaj
 • Eko Duplex (ajda - volna), poglej na spletu tukaj
 • Vegan Duplex (ajda - kapok), poglej na spletu tukaj
 • Vegi Duplex (pira - kapok), poglej na spletu tukaj
 • Natur Duplex (ajda - proso), poglej na spletu tukaj
 • Soft Duplex (proso - volna), poglej na spletu tukajKateri vzglavnik je pravšnji zame?
Pri izbiri vzglavnikov moramo vedeti kakšen vzglavnik potrebujemo oz. si želimo. Vedite, da ne boste z ničemer začeli dneva bolje, kot pa z dobrim spancem. In pri tem vam lahko izbira pravega vzglavnika pride še kako prav. Napačna izbira vzglavnika je namreč dostikrat vzrok za slab spanec in različne tegobe, kot so glavoboli, bolečine v vratu in ramenih, neudobje, smrčanje in še bi lahko naštevali. 


Naj vam pomagamo pri izbiri. 
Na splošno se vzglavniki Bonatura ločijo na vzglavnike, ki nudijo mikromasažo, vzglavnike ki nudijo mehkobo in prekatne vzglavnike iz linije Duplex, ki združujejo oboje

Med mikromasažne vzglavnike spadajo: ajdovipirinimešani in češnjevi. Med mikromasažne prištevamo tudi vzglavnike Mikro Duplex iz linije prekatnih vzglavnikov.
Vzglavniki lahko zaradi nežne mikromasaže lajšajo tegobe pri migreni (glavobolu), bolečinah v vratnem delu hrbtenice, ramenih, zatilju in glavi, v sklepih, izboljšujejo prekrvavitev in pomagajo pri nespečnosti. 

Med vzglavnike, ki nudijo mehkobo spadajo: proseni, volneni in kapok. V to kategorijo spadajo tudi Soft Duplex vzglavniki iz linije prekatnih vzglavnikov.

Med vzglavnike, v katerih sta združena mikromasaža in mehkoba spadajo prekatni vzglavniki Eko Duplex, Vegi Duplex, Vegan Duplex in Natur Duplex.


Kaj so prekatni vzglavniki iz linije Duplex?
Prekatni vzglavniki združujejo tak udobje kot mikromasažo. Vzglavnik je narejen iz dveh prekatov, kjer ena stran nudi mikromasažo, druga stran udobje.


Kakšne so značilnosti in razlike med  posamezni polnili?

Ajdove luščine
Glavna značilnost ajdovih luščin je naravni antioksidant in rutin, ki delujejo antivirusno in blago antibakterijsko. V primerjavi z drugimi naravnimi polnili (npr. luščinami pire) so bolj sipke, kar vzglavniku daje še večjo mehkobo. Polnilo vas bo očaralo s komaj opaznim kiselkastim vonjem. Luščine nudijo masažni učinek -mikromasažo, zato lahko pomagajo pri različnih bolečinah. Polnilo je primerno za astmatike in za vse, ki imajo težave s prahom ali pršicami. Ajdovi vzglavniki spadajo tudi med najbolj priljubljene. Polnilo se priporoča vsem od 5 leta starosti. Poglej na spletu tukaj.

Pirine luščine
Glavna značilnost pirinih luščin je naravna vsebnost kristalov kremenčeve kisline, ki delujejo na telo kot zdravilna glina. V primerjavi z drugimi polnili so bolj trmaste in grobe, a kljub temu sipke in žametne na dotik. Luščine nudijo masažni učinek -mikromasažo, zato lahko pomagajo pri različnih bolečinah. Polnilo vas bo očaralo z nežnim vonjem sena. Polnilo se priporoča vsem od 5 leta starosti. Poiglej na spletu tukaj.

Proseni oluščki:
Glavna značilnost prosenih luščin je okrogla oblika, ki zagotavlja gosto, mehko podporo, zaradi česar vzglavniki deluje zelo razkošno. Luščine so zelo tihe in presenetljivo gladke. V celoti podprejo težo glave in vratu, ne da bi izgubile svojo obliko. Zaradi majhne strukture luščin so vzglavniki udobni tudi z več polnila, zato so primerni za vse, ki imajo radi višje vzglavnike. Luščine vas bodo očarale z vonjem po mlinu. Polnilo se priporoča vsem od 5 leta starosti. Poiglej na spletu tukaj.

Volnene kroglice
Glavna značilnost volnenega polnila je odlična toplotna izolativnost, kar daje vzglavniku uporabnost tako pozimi kot poleti. Polnilo lahko vsebuje kar 30% vode in še vedno ne deluje vlažno. Polnilo tako zagotavlja prijeten spanec brez potenja, saj volna nase veže vlago in jo tudi hitro odda. Zato onemogoča razvoj plesni, mikroorganizmov in pršic. Polnilo je primerno tudi za alergike na pršice, saj volna odbija prah in pršice. Volnene kroglice kljub svoji mehkobi nudijo optimalno oporo vratu in glavi. V primerjavi z drugimi polnili so volnene kroglice izjemno mehke in lahko polnilo. Poiglej na spletu tukaj.

Kapok preja
Glavna značilnost kapok preje je izjemna lahkotnost, saj prostornino preje sestavlja kar 80% zraka, zato deluje kot naravni puh. Kapok je fino rastlinsko vlakno podobno bombažu, ki je znotraj votlo in prevlečeno z naravno antibakterijsko substanco. Je organski pliš, naravno mehki, svilen, zdrav in je odlična naravna alternativa. Kar 8-krat je lažji od bombaža, je brez vonja in nudi izjemno mehkobo svile. Kapok preja je eden redkih gozdnih proizvodov, ki je 100% organski in pri svoji rasti, proizvodnji  ter uporabi nima škodljivega vpliva na okolje. Polnilo je kompaktno in brez izrazitega vonja. Odlična izbira za vzglavnika za najmlajše. Poiglej na spletu tukaj.

Češnjeve koščice:
Glavna značilnost je izjemna mikromasaža. Zaradi kroglične oblike in ravno pravšnje velikosti polnilo zagotavlja odlično intenzivno mikromasažo. Zaradi velike teže polnila je polnilo na voljo v vzglavnikih manjših dimenzij. Polnilo se ne prilagaja in ni primerno za spanje. Poiglej na spletu tukaj.


Kako je z vzdrževanje in življensko dobo naravnega vzglavnika?
Vsi vzglavnik imajo všito zadrgo, ki omogoča pranje prevleke na 60°. Praktična zadrga prav tako omogoča dodajanje, odvzemanje, menjavo ali čiščenje polnila - luščin. Priporočamo, da vzglavnik vsaj 2 krat letno prezračite, da se polnilo prevetri  in vas ponovno očara z vonjem narave. Pri vzglavnikih polnjenih z luščinami priporočamo menjavo polnila po potrebi (ko se luščine več ne prilagajo kot bi se morale) oz. po 3 - 5 letih normalne uporabe.

Katere velikosti vzglavnikov so na voljo?
Zaradi različnih potreb, različnih ležišč, namenov in seveda navad spanca ponujamo več velikosti vzglavnikov:
XS - 20 x 40 cm 
S - 30 x 40 cm
M - 35 x 50 cm
L - 40 x 60 cm
XL - 50 x 70 cm
XLL - 40 x 80 cm
XXL - 60 x 80 cm

Izbira je pomembna tudi glede na vaše spalne navade oz. vaš stil spanja. Več o tem si lahko prebere tukaj.

Zakaj bonatura?

 • Brez skritih
  stroškov

  Brez skritih stroškov

  Cene vsebujejo DDV in so KONČNE CENE. Pri vsakem izdelku so jasno prikazane neto cene brez DDV in cene z DDV za končnega uporabnika.

 • Brezplačna
  dostava

  Brezplačna dostava

  Za naročilo izdelkov v skupni vrednosti NAD 50,00 €, vam jih dostavimo BREZPLAČNO. Čisto zastonj! Pri nakupu izdelkov DO 50,00 € je strošek dostave 4,0 €. Več v dostava in stroški.

 • Plačilo po
  povzetju

  Plačilo po povzetju

  V kolikor se odločite za plačilo po povzetju, svoj paket plačate kurirju dostavne službe ob prevzemu.

 • Hitra dostava
  do 3 delovne dni

  Hitra dostava do 3 delovne dni

  Naročeni izdelki bodo dostavljeni z dostavno službo DPD ali preko Pošte Slovenije. Naročilo bo dostavljeno najkasneje v roku do 3 delovnih dni od dne oddaje naročila. Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, bo o tem obvestil kupca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je naročnik-uporabnik navedel ob naročilu.

 • Garancija
  14 dni

  Garancija 14 dni

  Ker imamo zadovoljne naročnike, smo prepričani, da bomo zadovoljili tudi vas. Če pa se slučajno zgodi, da z izdelkom ne boste zadovoljni oz. ne boste dobili izdelka, ki ga pričakujete, ga lahko v 14 DNEH nerabljenega in original zapakiranega vrnete. Več o vračilu izdelkov si preberite v pogoji vračila izdelkov.

 • Enostaven
  nakup

  Enostaven nakup

  Spletni nakup v trgovini kjer je narava doma je čist enostaven. Samo izbereš želene izdelke, jih dodaš v košarico, vpišeš naslov za dostavo in to je to. Za sam nakup registracija ni potrebna. Z registracijo zbiraš listke in kupuješ ceneje. Čist enostavno in hitro!

 • Naravno
  zdravo

  Naravno zdravo

  Izdelki ne vsebujejo kemikalij, sintetičnih snovi ali drugih zdravju škodljivih materialov. Za naše izdelke uporabljamo samo naravne materiale, saj se zavedamo, da je le naravno dovolj dobro za vas.  

Potrebujete pomoč?

Pokličite nas na spodnjo tel.št. 041 961 831

ZAKAJ KUPOVATI NA BONATURA.SI?

Potrebno je izbrati lastnosti produkta

Artikel

je bil uspešno dodan v vašo košarico.

Nadaljuj z nakupovanjem Zaključi nakup

Pravilnik o piškotkih

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje med brskanjem po spletni strani. Nujno potrebni piškotki se shranijo v vašem brskalniku in so nepogrešljivi za osnovno delovanje spletne strani. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb, ki nam pomagajo analizirati in razumeti, kako uporabljate našo spletno stran. Ti piškotki se shranijo v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Te piškotke lahko tudi onemogočite. Vendar pa lahko onemogočenje nekaterih od teh piškotkov vpliva na vašo izkušnjo brskanja.

Nujni - Ti piškotki so bistvenega pomena za pravilno delovanje spletne strani. Ta kategorija vključuje piškotke, ki zagotavljajo osnovne in varnostne funkcije spletne strani. Ti piškotki ne shranjujejo nobenih osebnih podatkov.

Analitika - To so katerikoli piškotki, ki niso nujni za delovanje spletne strani in se uporabljajo posebej za zbiranje osebnih podatkov uporabnikov prek Google Analytics, Google Ads in drugih ugnezdenih vsebin ter jih imenujemo nenujni piškotki.

Potrdi