VZGLAVNIKI ZA GLAVOBOLE IN MIGRENE

Vsakdo, ki je izkusil glavobol ali migreno, lahko pove, da je to grozno. Glavoboli lahko kaj hitro pokvarijo dan, lahko pa povzročijo tudi nespečnost ponoči, kar vodi v nove težave. Mnogi se zavedajo, da je reden in kvaliteten spanec eden najboljših načinov, kako preprečiti glavobole in migrene. Za kvaliteten spanec pa je potreben dober vzglavnik. Žal je na trgu veliko precej slabih vzglavnikov, ki ne zagotavljajo prave debeline, stabilnosti ali udobja, kar so osnovne lastnosti za dober vzglavnik, če imate pogoste glavobole. Posebni vzroki in zdravila glede glavobolov in migren niso čisto naše področje, znamo pa pomagati pri izbiri vzglavnika, ki bo v pomoč pri tej težavi. Raziskave so pokazale, da razdraženi ali poškodovani živci na dnu glave pogosto povzročajo veliko bolečin v vratu ali glavi, kar je dostikrat dovolj velik razlog za hujši glavobol. 

Eden najpogostejših dražilcev teh živcev v glavi in vratu je nepravilna lega in podpora prav med spanjem. In tukaj pridemo do vzglavnika, saj bi ravno ta moral opravljati vse te naloge. Vzglavnik, ki torej med spanjem ne podpira glave in vrata na pravilen način, bo med spanjem povzročil bolečine. In te bolečine lahko kasneje vodijo do glavobolov ali tudi migren. 

Vzglavnik, ki bo lajšal glavobole, mora imeti nekaj pomembnih funkcij, ki jih pri navadnih vzglavnikih z umetnimi polnili žal ni mogoče najti naenkrat. Prva pomembna stvar je poravnava vaše hrbtenice. Medtem ko ste budni, imate nadzor nad držo in položajem hrbtenice. Ko pa spite, pa se lahko velikokrat znajdete v neprijetnem položaju, ki bo zjutraj prinesel posledice. Zagotovo ste že velikokrat potožili, kako vas vse boli, saj ste zagotovo spali v neprimernem položaju. 

Druga pomembna lastnost, ki jo vaš vzglavnik potrebuje je, da mora vzglavnik podpirati vrat. Običajni vzglavniki pogosto ne nudijo primerne opore vratu. To lahko spravi glavo v nepravi kot in lego. Če nimate prave podpore dlje časa, lahko tudi to povzroči dodatno obremenitev na živce in sproži glavobole. 

Še tretja pomembna lastnost pa je udobje, ki ga mora vzglavnik nuditi. Četudi je to samo po sebi umevno, še vedno veliko ljudi spi na vzglavnikih, kjer jim ni povsem udobno. Nekaterim so bolj udobni višji vzglavniki, drugim nižji, tretjim mehkejši itd. Četudi imate vzglavnik, ki bo zadostil prvi in drugi točki, ne bo pa nudil pravega udobja, potem še niste našli pravega. Tudi v naši spletni trgovini www.bonatura.si lahko najdete vzglavnike z naravnimi polnili, ki imajo vse tri lastnosti, ki smo jih našteli zgoraj. V tem primeru bi vam priporočali ajdov, pirin ali proseni vzglavnik. Vsi trije spadajo med kompaktne »trše« vzglavnike, ampak vseeno nudijo primerno udobje, ki ga potrebujete. Zaradi trmastih luščin bodo nudili pravo podporo vaši glavi in vratu skozi celo noč. Imajo pa tudi še vrsto ostalih pozitivnih lastnosti, ki bodo dvignile kvaliteto vašega spanca. 

 

Zakaj bonatura?

 • Brez skritih
  stroškov

  Brez skritih stroškov

  Cene vsebujejo DDV in so KONČNE CENE. Pri vsakem izdelku so jasno prikazane neto cene brez DDV in cene z DDV za končnega uporabnika.

 • Brezplačna
  dostava

  Brezplačna dostava

  Za naročilo izdelkov v skupni vrednosti NAD 50,00 €, vam jih dostavimo BREZPLAČNO. Čisto zastonj! Pri nakupu izdelkov DO 50,00 € je strošek dostave 4,0 €. Več v dostava in stroški.

 • Plačilo po
  povzetju

  Plačilo po povzetju

  V kolikor se odločite za plačilo po povzetju, svoj paket plačate kurirju dostavne službe ob prevzemu.

 • Hitra dostava
  do 3 delovne dni

  Hitra dostava do 3 delovne dni

  Naročeni izdelki bodo dostavljeni z dostavno službo DPD ali preko Pošte Slovenije. Naročilo bo dostavljeno najkasneje v roku do 3 delovnih dni od dne oddaje naročila. Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, bo o tem obvestil kupca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je naročnik-uporabnik navedel ob naročilu.

 • Garancija
  14 dni

  Garancija 14 dni

  Ker imamo zadovoljne naročnike, smo prepričani, da bomo zadovoljili tudi vas. Če pa se slučajno zgodi, da z izdelkom ne boste zadovoljni oz. ne boste dobili izdelka, ki ga pričakujete, ga lahko v 14 DNEH nerabljenega in original zapakiranega vrnete. Več o vračilu izdelkov si preberite v pogoji vračila izdelkov.

 • Enostaven
  nakup

  Enostaven nakup

  Spletni nakup v trgovini kjer je narava doma je čist enostaven. Samo izbereš želene izdelke, jih dodaš v košarico, vpišeš naslov za dostavo in to je to. Za sam nakup registracija ni potrebna. Z registracijo zbiraš listke in kupuješ ceneje. Čist enostavno in hitro!

 • Naravno
  zdravo

  Naravno zdravo

  Izdelki ne vsebujejo kemikalij, sintetičnih snovi ali drugih zdravju škodljivih materialov. Za naše izdelke uporabljamo samo naravne materiale, saj se zavedamo, da je le naravno dovolj dobro za vas.  

Potrebujete pomoč?

Pokličite nas na spodnjo tel.št. 041 961 831

ZAKAJ KUPOVATI NA BONATURA.SI?

Potrebno je izbrati lastnosti produkta

Artikel

je bil uspešno dodan v vašo košarico.

Nadaljuj z nakupovanjem Zaključi nakup

Pravilnik o piškotkih

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje med brskanjem po spletni strani. Nujno potrebni piškotki se shranijo v vašem brskalniku in so nepogrešljivi za osnovno delovanje spletne strani. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb, ki nam pomagajo analizirati in razumeti, kako uporabljate našo spletno stran. Ti piškotki se shranijo v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Te piškotke lahko tudi onemogočite. Vendar pa lahko onemogočenje nekaterih od teh piškotkov vpliva na vašo izkušnjo brskanja.

Nujni - Ti piškotki so bistvenega pomena za pravilno delovanje spletne strani. Ta kategorija vključuje piškotke, ki zagotavljajo osnovne in varnostne funkcije spletne strani. Ti piškotki ne shranjujejo nobenih osebnih podatkov.

Analitika - To so katerikoli piškotki, ki niso nujni za delovanje spletne strani in se uporabljajo posebej za zbiranje osebnih podatkov uporabnikov prek Google Analytics, Google Ads in drugih ugnezdenih vsebin ter jih imenujemo nenujni piškotki.

Potrdi