PROMOCIJA NEGOVALNEGA BIO ŠIPKOVEGA OLJA. OB NAKUPU 1, PREJMEŠ 2

ŠIPEK ZA ZDRAVJE

Kako dobro poznate šipek? Zagotovo so vam babice ali pa mame kuhale šipkove čaje, ko ste bili še otrok. Šipek je v osnovi bodičasta grmičasta rastlina, ki raste tudi pri nas. Imajo lepe cvetove rožnate barve in rdečkaste plodove v jajčasti obliki. Plod se začne oblikovati v začetku poletja, zori pa pozno do jeseni. Prav plodovi so ključnega pomena, saj so polni vitaminov C, E in B ter drugih antioksidantov in mineralov, kot so železo, kalcij, mangan, selen, fosfor, magnezij, silicij, žveplo in cink. Vsebujejo tudi snov, ki se bori proti vnetjem. Vsebujejo še elaginsko kislino, likopen in fenole, ki lahko izboljšujejo zdravje na različne načine. 
 

Šipek se uporablja za kuho, v kozmetiki in za zdravje. Tukaj si bomo ogledali njegovo zdravilno plat. 


1. Pomaga preprečevati raka
Raziskave so pokazale, da je izvleček šipka zmanjšal rast in migracijo celic raka dojke za kar 45%. Šipek namreč vsebuje tudi polfeonle, kar pomaga preprečevati širnjene teh celic. Študija je tudi pokazala, da šipek vsebuje tudi sestavine, ki preprečujejo kolorektalnega raka. 

2. Niža holesterol
Redni vnos izvlečka šipka je povezan z nižanjem holesterola. Bolniki, ki so šest tednov uživali pijačo iz šipka, so opazili znaten padec celotne ravni holesterola v krvi. Ta padec lahko zmanjša tudi tveganje za srčne bolezni. 

3. Dodatne koristi zaradi vitamina C
Šipkovi plodovi so polni vitamina C. Ali ste vedeli, da vsebujejo 60 krat več vitamina C kot pomaračna? Ena glavnih prednosti vitamina C je potencialni spodbujanje nastajanja kolagena v telesu (to je protein, ki tvori vezivno tkivo v telesu). Prav tako vitamin C pomaga pri ohranjanju zdravja krvnih žil.


4. Pomaga preprečevati revmatoidni artritis
Študije, ki so preučevale to področje so pokazale, do se je bolnikom s to boleznijo pokazalo izboljšanje. Prav tako je šipkov prah zmanjšal bolečine v sklepih, bokih in kolenih za dobro tretjino. 

5. Lahko pomaga pri obvladovanju sladkorne bolezni
Zadnje študije namigujejo na to, da lahko reden vnos šipka v prahu zniža raven sladkorja v krvi in pomaga pri zdravljenju te bolezni.

6. Dober je za srce
V eni izmed raziskav, ki jo je izvedlo švedsko ministrstvo za ekprerimentalne medicinske znanosti, je bilo ugotovljeno, da vnos šipkovega prahu močno zmanjša tveganje za srčno-žilne bolezni. 

7. Pomaga pri želodčnih težavah
Kot poroča univerza v Michiganu, lahko šipek pomaga preprečevati in blažiti bolečine v želodcu. Prav tako pomaga pri drugih prebavnih težavah.

8. Regulira krvni tlak
Študije tudi kažejo, da lahko uživanje šipka povzroči občutne padce ravni krvnega tlaka. 

9. Pomaga pri zdravju kože
Ker šipek vsebuje veliko vitamina C, lahko ta pomaga pri zmanjševanju gub in tanke linije. Za kožo je sicer dobro uporabiti šipkovo olje. Olje se bori tudi proti škodljivim UV sončnim žarkom. Antioksidanti v plodu izboljšujejo teksturo in ton kože ter pomagajo pri zdravljenju pigmentacije. 

10. Izboljša zdravje ledvic
Po poročilu ameriške Nacionalne medicinske knjižnice lahko šipek uporabimo tudi za zdravljenje motnenj ledvic. 

Tudi v naši ponudbi zdrave prehrane najdeš šipek v prahu Bonatura.

Klikni TUKAJ.

 

Zakaj bonatura?

 • Brez skritih
  stroškov

  Brez skritih stroškov

  Cene vsebujejo DDV in so KONČNE CENE. Pri vsakem izdelku so jasno prikazane neto cene brez DDV in cene z DDV za končnega uporabnika.

 • Brezplačna
  dostava

  Brezplačna dostava

  Za naročilo izdelkov v skupni vrednosti NAD 50,00 €, vam jih dostavimo BREZPLAČNO. Čisto zastonj! Pri nakupu izdelkov DO 50,00 € je strošek dostave 3,20. Več v dostava in stroški.

 • Plačilo po
  povzetju

  Plačilo po povzetju

  V kolikor se odločite za plačilo po povzetju, svoj paket plačate kurirju dostavne službe z gotovino ali s plačilnimi in kreditnimi karticami ob prevzemu.

 • Hitra dostava
  do 3 delovne dni

  Hitra dostava do 3 delovne dni

  Naročeni izdelki bodo dostavljeni z dostavno službo DPD ali preko Pošte Slovenije. Naročilo bo dostavljeno najkasneje v roku do 3 delovnih dni od dne oddaje naročila. Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, bo o tem obvestil kupca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je naročnik-uporabnik navedel ob naročilu.

 • Garancija
  14 dni

  Garancija 14 dni

  Ker imamo zadovoljne naročnike, smo prepričani, da bomo zadovoljili tudi vas. Če pa se slučajno zgodi, da z izdelkom ne boste zadovoljni oz. ne boste dobili izdelka, ki ga pričakujete, ga lahko v 14 DNEH nerabljenega in original zapakiranega vrnete. Več o vračilu izdelkov si preberite v pogoji vračila izdelkov.

 • Enostaven
  nakup

  Enostaven nakup

  Spletni nakup v trgovini kjer je narava doma je čist enostaven. Samo izbereš želene izdelke, jih dodaš v košarico, vpišeš naslov za dostavo in to je to. Za nakup registracija ni potrebna. Čist enostavno in hitro!

 • Naravno
  zdravo

  Naravno zdravo

  Izdelki ne vsebujejo kemikalij, sintetičnih snovi ali drugih zdravju škodljivih materialov. Za naše izdelke uporabljamo samo naravne materiale, saj se zavedamo, da je le naravno dovolj dobro za vas.  

Potrebujete pomoč?

Pokličite nas na spodnjo tel.št. 041 961 831

ZAKAJ KUPOVATI NA BONATURA.SI?

Potrebno je izbrati lastnosti produkta

Artikel

je bil uspešno dodan v vašo košarico.

Nadaljuj z nakupovanjem Zaključi nakup