PROMOCIJA NEGOVALNEGA BIO ŠIPKOVEGA OLJA. OB NAKUPU 1, PREJMEŠ 2

RECEPTI ZA DOMAČE RAZKUŽILO ZA ROKE

Enostavni recepti doma izdelanega naravnega razkužila za roke.

Uvod
ko gre za zaščito pred mikrobi, nič ne premaga dobrega starodobnega načina umivanja rok z milom in vodo. Če pa iz kakršnega koli razloga ne morete umiti rok z milom in vodo, Center za nadzor in preprečevanje bolezni svetuje, da uporabite sredstva za čiščenje rok z alkoholom, ki vsebujejo najmanj 60% alkohola. Zaradi virusa, ki v zadnjem času muči svet, je vse večje povpraševanje po čistilih za roke in dezinfekcijskih robčkih, kar je privedlo do inflacije cen teh izdelkov. Poleg dejstva, da se sredstva za čiščenje rok in razkužila trenutno prodajajo po nezaslišanih cenah, je večina podjetij za čiščenje rok trenutno razprodana. Mnogi že uporabljate doba narejeno dezinfekcijsko sredstvo. Vsi, ki pa ne veste kako si v lastnem domu narediti učinkovito dezinfekcijsko sredstvo, pa smo vam pripravili nekaj receptov. Z domačim dezinfekcijskim sredstvom boste privarčevali in ostali brez mikrobov. Razlog zakaj doma vložiti malo truda in si  narediti lastno učinkovito zaščite je tudi to je, da veliko sredstev za dezinfekcijo rok ni tako učinkovito, kot bi moralo biti. Nekatere so narejene s kemikalijami, ki vas celo izpostavijo mikrobom, katerim poskušate pobegniti. Če si izdelate lastno čistilno sredstvo za roko, veste katere sestavine so uporabljene in jih lahko tudi prilagodite z različnimi vonji, kot želite. V prispevku je razloženo, kako lahko naredite svoje naravne domače sredstvo za zaščito rok, brez posebnega finančnega vložka, tako da vam ponudimo več receptov, ki jih lahko izbirate glede na to, kaj imate najraje in katere sestavine imate na voljo doma. Prispevek pojasnjuje tudi, kako pravilno uporabljati sredstva za čiščenje rok, da dosežemo najboljše rezultate. Korak, omenjen v tej knjigi je jedrnat in jasen; gre za začetnike prijazne korake, ki pomagajo naučiti, kako narediti sredstva za dezinfekcijo rok kar doma.

Prednosti izdelave lastnega naravnega sredstva za čiščenje rok
Poleg cene komercialni dezinfekcijska sredstva pogosto vsebujejo sušilni alkohol, ki je otrokom morda preveč močan. Izdelava lastnega sredstva za čiščenje rok vam omogoča, da naredite nežnejšo različico za otroke in močnejšo različico za odrasle. Izdelava lastnih čistilnikov za doma je koristna tudi pri dodajanju vonja, ki vam je ljubši. Igrate se lahko z različnimi eteričnimi olji in njihovimi vonji. Sredstvo za čiščenje rok tako diši točno tako, kot bi si želeli. Tudi zaradi pomanjkanja sredstev za čiščenje rok je v zadnjem času zelo enostavno postati žrtev ponarejenih sredstevj, saj se vsi, vključno z goljufi, zavedajo velikega povpraševanja po tovrstnem izdelku in se to trudijo izkoristiti.

Kaj morate vedeti
Da bi sredstva za zaščito pred dezinfekcijo lahko bila učinkovita proti virusom in bakterijam, mora imeti 60-odstotno vsebnost alkohola, kot boste našli v receptih iz tega prispevka. Alkohol je učinkovina, ki se uporablja za izdelavo čistilnih sredstev in razkužilnih robčkov, da se učinkovito znebite mikrobov. Uporabite lahko 99% etanol (zrnat alkohol) ali izopropil (alkohol v trganju). Izogibajte se uporabi drugih vrst alkohola, kot sta metanol ali butanol, saj sta strupena. Eterična olja dodajo čudovit vonj za zaščito rok, hkrati pa vas zaščitijo pred mikrobi. Na primer: olje čajevca, timijanovo olje in klinček imajo protimikrobne lastnosti. Ko uporabljate olje, ki ima protimikrobne lastnosti, uporabite le kapljico ali dve, saj lahko olje draži vašo kožo, če jih uporabljate v prevelikem obsegu zaradi visoke učinkovitosti. Druga eterična olja, kot sta sivka in kamilica, pomirjajo vašo kožo.

Kako narediti gel za aloe vero
Večina receptov v tej prispevku zahteva uporabo gela aloe vere. Aloe vera pomaga ohranjati gladke roke in zmanjšuje hrapavost alkohola. Če aloe vere ne morete kupiti v trgovini, upoštevajte spodnji vodnik, ki vam bo pomagal narediti svoj gel aloe vere od doma. Prav tako je veliko varneje narediti svoj gel za aloe vero, saj lahko mnogi izdelki, kupljeni v trgovini z aloe vero, vsebujejo potencialno škodljive dodatke, kot so barvila. V tem priročniku je razloženo, kako si sami narediti gel aloe vere z uporabo svežih listov aloe vere.

Če želite uporabiti svež list aloe, odrežite enega od zunanjih listov z dna rastline. Lahko uporabite tudi listje aloe, kupljeno v trgovini. 
Liste operemo v čisti tekoči vodi, nato jih položimo pokonci v posodo ali skodelico 10–15 minut, da rumeno obarvana smola odteče iz lista. 
Liste ponovno operemo, da odstranimo preostalo rumeno smolo, nato pa uporabimo majhen nož ali lupilnik za zelenjavo s katerim olupimo list. 
Ko je list olupljen, boste videli naravni gel aloe vere. 
Z majhno žlico zajemite gel in ga dodajte v mešalnik. Bodite pozorni, da ne dodajate koščkov olupa aloe vere.
Gel mešajte nekaj sekund, dokler se ne spremeni v penasto tekočino. 
Vaš gel je zdaj pripravljen za uporabo! 
Rok trajanja gela je 1 teden, če pa ga želite hraniti dlje kot en teden, lahko dodate konzervanse, kot sta vitamin C in E, da podaljšate rok njegove uporabe. Vitamine lahko preprosto dodate v mešalnik. 
Nazadnje, gel prenesite v posodo za shranjevanje.

Domači recepti za dezinfekcijo rok
Stvari, ki jih boste potrebovali:

 • etanol ali 99% alkohol za drgnjenje
 • eterično olje (neobvezno)
 • Aloe vera gel 
 • Voda 


Opomba: Če uporabljate alkohol za drgnjenje, vedite, da lahko pri zaužitju škoduje. Če vaš otrok zaužije kakršno koli sredstvo za čiščenje rok, se morate takoj obrniti na zdravnika ali na center za zatiranje strupov.


Oprema:

 • Posoda in žlica
 • Lijak
 • Steklenička z razpršilnikom 


Pozor
Pri ravnanju z eteričnimi olji je treba biti previden, saj so zelo koncentrirani in močni rastlinski ekstrakti. Če jih uporabljate prvič, je priporočljivo preveriti alergijsko reakcijo na katero od olj. Za preprost test alergije za vas ali družinske člane zmešajte eno kapljico eteričnega olja z 1 žlico olivnega olja. Na notranjo stran komolca nanesite majhno količino mešanice in pokrijte z zavojem 24 ur. Po 24 urah preverite morebitne neželene učinke na koži. Če je ni, lahko zdaj uporabite eterično olje v svojih domačih receptih za čiščenje rok. 
Pri izdelavi domačih čistilnih sredstev morate upoštevati naslednja navodila;

Poskrbite, da bo vaše dezinfekcijsko sredstvo narejen v čistem okolju. 
Pred začetkom se prepričajte, da so roke čiste. 
Preden začnete, morate svoje površine temeljito očistiti. Pult dezinficirajte ali obrišite z razredčeno raztopino belila. 
Poskrbite, da bodo materiali, ki jih uporabljate, temeljito očiščeni. Pred začetkom dobro operite žlico.
Nikoli ne razredčite alkohola, ki ga boste uporabili za čiščenje. 
Nikoli se ne dotikajte mešanice, dokler ni pripravljena za uporabo.

 

Recept 1 - Ročno čistilno sredstvo za otroke
Da se izognem poškodbam ali poškodbam kože, temu higienskemu sredstvu za roke nisem dodal nobenega alkohola. Vsak drugi recept za dezinfekcijo v tej knjigi vsebuje alkohol. Za ta recept sem uporabila eterično pšeničnih kalčkov v za otrok.

Sestavine :
- ½ skodelice aloe vera
- 20 kapljic olja pšeničnih kalčkov

Postopek:
V posodi zmešamo vse sestavine, nato jih prenesemo v pasto ali posodo. Uporabite po potrebi.


Recept 2 - Naravni domači čistilec

Sestavine:
 - ¾ skodelice 91-odstotnega alkohola za drgnjenje
 - ¼ skodelice gela aloe vere

Postopek:
zmešajte vse sestavine v posodi, nato pa jih shranite dozirnik ali posodo. Ne pozabite označiti zaščitnega sredstva, da ne pride do zamenjave z drugim. Uporabite po potrebi. Pri pripravi sredstva za čiščenje rok morate vedeti, da se morate, če želite učinkovit rezultat, držati aloe vere v razmerju 2: 1. To je tisto ker  dela zara vaše čistilno sredstvo resnično učinkoviti, saj pomaga odpraviti mikrobe in vas varovati.


Recept 3 - Čistilno olje kamilice
Čas priprave: 5 minut 

Sestavine:
- 10 kapljic eteričnega olja kamilice
- 2/3 skodelice etanola ali 99% alkohola za drgnjenje
- 1/3 skodelice gela aloe vere. 

Postopek:
Zmešajte vse sestavine v posodi, nato jih prenesite v dozirnik ali steklenico in označite (ime izdela, datum izdelave). Uporabite po potrebi.


Recept 4 - Olje za čiščenje z vitaminom E
Pripravljalni čas: 5 minut

Sestavine:  
- 1 jedilna žlica alkohola za drgnjenje3
- 3 jedilne žlice žlice aloe vera
- 10 kapljic eteričnega olja sivke
- 20 kapljic eterično olje čajevca 
-  ½  čajne žličke olja vitamina E

Postopek: 
Zmešajte vse sestavine v posodi in jih prenesite v dozirnik ali posodo.


Recept 5 - Čistilo za roke za grenivkino olje


Sestavine:
- 10 kapljic eteričnega olja grenivke
- 10 kapljic eteričnega olje čajevca
- ½ čajne žličke rastlinskega glicerina
- 1/4 skodelice  gela aloe vere
- 1 jedilna žlica alkohola za drgnjenje 
- Destilirana voda 

Postopek:
V posodi zmešajte alkohol z drgnjenjem, gel aloe vere in glicerin. Dodajte grenivkino olje in olje čajevca ter premešajte. Po malem dodajte destilirano vodo, dokler ne dosežete želene konsistence. Prenesite v steklenico v razprševalec ali dozirnik. Uporabite po potrebi.


Recept 6 - Sredstvo za čiščenje rok z limonom

Sestavine:
- 5 kapljic eteričnega olje čajevca
- 5 kapljic eteričnega olje limone
- 2 jedilni žlici alkohola za drgnjenje
- 1 jedilna žlica gela aloe vere 
- Destilirana voda

Postopek:
Dodajte gel aloe vere, alkohol za drgnjenje in eterično olje v stekleničko z razpršilom ter stresite . Dodajte destilirano vodo, dokler ne dosežete želene konsistence (ne dodajajte preveč, da ne bi zmanjšali potenciala alkohola). Spet pretresemo. Vaš razpršilec je pripravljen za uporabo po potrebi.


Recept 7 - Spray za čiščenje rok z čajevcem

Sestavine:
- 20 kapljic olja čajevca
- 4 jedilne žlice 91% alkohola za drgnjenje
- 6 jedilnih žlic gela aloe vera

Postopek:
Zmešajte vse sestavine v posodi, nato pa jih prenesite v stekleničko z razpršilom. Pred uporabo dobro pretresite, da eterično olje enakomerno porazdelite. Uporabite po potrebi.


Recept 8 - Naravna sredstva za razprševanje

Sestavine:
-1 ½ skodelice etanola
-2 jedilni žlici glicerola
-1 žlica vodikovega peroksida
-¼ skodelica destilirane ali prekuhane vode 

Postopek:
Zmešajte vse sestavine v posodi. Nalijte mešanico v razpršilno stekleničko. Uporabite po potrebi. Sanitarno sredstvo lahko razpršite tudi na papirnato brisačo in ga uporabite kot robček. 

Opomba: Bodite previdni pri uporabi vodikovega peroksida, saj lahko beli barvne tkanine. Alkohol ima sušilni učinek na rokah, zato glicerol pomaga, da so gladke in vlažne. Glicerol lahko nadomestite z gelom aloe vere, če glicerola nimate.

 

Zakaj bonatura?

 • Brez skritih
  stroškov

  Brez skritih stroškov

  Cene vsebujejo DDV in so KONČNE CENE. Pri vsakem izdelku so jasno prikazane neto cene brez DDV in cene z DDV za končnega uporabnika.

 • Brezplačna
  dostava

  Brezplačna dostava

  Za naročilo izdelkov v skupni vrednosti NAD 50,00 €, vam jih dostavimo BREZPLAČNO. Čisto zastonj! Pri nakupu izdelkov DO 50,00 € je strošek dostave 3,20. Več v dostava in stroški.

 • Plačilo po
  povzetju

  Plačilo po povzetju

  V kolikor se odločite za plačilo po povzetju, svoj paket plačate kurirju dostavne službe z gotovino ali s plačilnimi in kreditnimi karticami ob prevzemu.

 • Hitra dostava
  do 3 delovne dni

  Hitra dostava do 3 delovne dni

  Naročeni izdelki bodo dostavljeni z dostavno službo DPD ali preko Pošte Slovenije. Naročilo bo dostavljeno najkasneje v roku do 3 delovnih dni od dne oddaje naročila. Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, bo o tem obvestil kupca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je naročnik-uporabnik navedel ob naročilu.

 • Garancija
  14 dni

  Garancija 14 dni

  Ker imamo zadovoljne naročnike, smo prepričani, da bomo zadovoljili tudi vas. Če pa se slučajno zgodi, da z izdelkom ne boste zadovoljni oz. ne boste dobili izdelka, ki ga pričakujete, ga lahko v 14 DNEH nerabljenega in original zapakiranega vrnete. Več o vračilu izdelkov si preberite v pogoji vračila izdelkov.

 • Enostaven
  nakup

  Enostaven nakup

  Spletni nakup v trgovini kjer je narava doma je čist enostaven. Samo izbereš želene izdelke, jih dodaš v košarico, vpišeš naslov za dostavo in to je to. Za nakup registracija ni potrebna. Čist enostavno in hitro!

 • Naravno
  zdravo

  Naravno zdravo

  Izdelki ne vsebujejo kemikalij, sintetičnih snovi ali drugih zdravju škodljivih materialov. Za naše izdelke uporabljamo samo naravne materiale, saj se zavedamo, da je le naravno dovolj dobro za vas.  

Potrebujete pomoč?

Pokličite nas na spodnjo tel.št. 041 961 831

ZAKAJ KUPOVATI NA BONATURA.SI?

Potrebno je izbrati lastnosti produkta

Artikel

je bil uspešno dodan v vašo košarico.

Nadaljuj z nakupovanjem Zaključi nakup