PROMOCIJA NEGOVALNEGA BIO ŠIPKOVEGA OLJA. OB NAKUPU 1, PREJMEŠ 2

ZDRAVILNI UČINKI ČRNE KUMINE

Črna kumina je zelišče, ki se v kulinariki, zdravstvu in kozmetiki na različne načine uporablja že več kot 4000 let. Rek pravi, da semena črne kumine pozdravijo vse, le smrti ne. Gre za rastlino, ki ima zelo širok spekter svojega zdravilnega delovanja. Rastlina izvira iz Indije, danes pa je že razširjena po vsem svetu. Še posebej je značilna za arabski svet, kjer jo imajo ljudje za sveto rastlino, ki pomaga telesu uravnavati hormonski, energijski in imunski sistem. 
Zanimiva je tudi sestava semen črne kumine. Sestavljena je iz olja (35% - 38%), beljakovin (20%) in ogljikovih hidratov (35%). Je bogat vir omega 6 in omega 3 maščobnih kislih. V njej prepoznamo še druge, kot npr. margarinska kislina, stearinska kislina, oleinska kislina in arahinska kislina. Semena vsebujejo še železo, baker, fosfor, cink in vitamine B1, B3, B6 in C. Ta sestava ji daje svojevrstno in posebno zdravnilno moč.

Pomaga pri alergijah - študije so pokazale, da uporaba črne kumine pomaga pri zmanjševanju različniih alergij, še posebej tistih, ki so povezane z dihali. Še posebej pomaga asmatikom in izboljšuje zdravje pljuč. 
Varuje srce - dnevna uporaba črne kumine vsaj dva meseca znižuje krvni tlak pri ljudeh, ki imajo težave z viskom krvnim tlakom. Prav tako znižuje nivo slabega oz. ldl holesterola in s tem ščiti srce. 
Pomaga pri sladkorni bolezni - semena črne kumine pomagajo zmanjševati simptome sladkorne bolezni, še posebej visok nivo sladkorja v krvi. 
Pomaga pri spominu in ščiti možgane - študije so pokazale, da uporaba enega grama semen črne kumine izboljšuje spomin in pozornost. Rezultati bi naj bili vidni že po dveh mesecih uporabe. 
Pomaga pri prebavi - uživanje črne kumine deluje pozitivno na presnovo in spodbuja prebavo. Nekatere študije so tudi pokazale, da lahko uživanje črne kumine pomaga pri zdravem hujšanju.  
Krepi imunski sistem - sestava črne kumine poskrbi za aktivno delovanje imunskih celic. To je še posebej dobrodošlo pri ljudeh s šibkejšim imunskim sistemom. 
Varujejo ledvice - semena črne kumine se tradicionalno uporabljajo za zdravljenje in preprečevanje nastajanja ledvičnih kamnov. Prav tako skrbi za zdrave ledvice pred različnimi boleznimi in poškodbami. 

To je nekaj najpomembnejših izpostavljenih pozitivnih učinkov za vaše zdravje, ki ga prinaša črna kumina. Pogosta je tudi uporaba v kozmetiki, saj njeni izvlečki zelo dobro vplivajo na lase in kožo. Zraven semen poznamo črno kumino tudi v obliki olja. Tudi olje ima dosti pozitivnih učinkov. 

Tudi v naši trgovini lahko najdete mleto črno kumino. Lahko jo uporabite na različne načine, za začetek pa lahko z njo začinite kakšen obrok (prašek dodate v jogurt ali smoothie, testu itd). 
Črno kumino najdete tukaj —> ČRNA KUMINA

 

Zakaj bonatura?

 • Brez skritih
  stroškov

  Brez skritih stroškov

  Cene vsebujejo DDV in so KONČNE CENE. Pri vsakem izdelku so jasno prikazane neto cene brez DDV in cene z DDV za končnega uporabnika.

 • Brezplačna
  dostava

  Brezplačna dostava

  Za naročilo izdelkov v skupni vrednosti NAD 50,00 €, vam jih dostavimo BREZPLAČNO. Čisto zastonj! Pri nakupu izdelkov DO 50,00 € je strošek dostave 3,20. Več v dostava in stroški.

 • Plačilo po
  povzetju

  Plačilo po povzetju

  V kolikor se odločite za plačilo po povzetju, svoj paket plačate kurirju dostavne službe z gotovino ali s plačilnimi in kreditnimi karticami ob prevzemu.

 • Hitra dostava
  do 3 delovne dni

  Hitra dostava do 3 delovne dni

  Naročeni izdelki bodo dostavljeni z dostavno službo DPD ali preko Pošte Slovenije. Naročilo bo dostavljeno najkasneje v roku do 3 delovnih dni od dne oddaje naročila. Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, bo o tem obvestil kupca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je naročnik-uporabnik navedel ob naročilu.

 • Garancija
  14 dni

  Garancija 14 dni

  Ker imamo zadovoljne naročnike, smo prepričani, da bomo zadovoljili tudi vas. Če pa se slučajno zgodi, da z izdelkom ne boste zadovoljni oz. ne boste dobili izdelka, ki ga pričakujete, ga lahko v 14 DNEH nerabljenega in original zapakiranega vrnete. Več o vračilu izdelkov si preberite v pogoji vračila izdelkov.

 • Enostaven
  nakup

  Enostaven nakup

  Spletni nakup v trgovini kjer je narava doma je čist enostaven. Samo izbereš želene izdelke, jih dodaš v košarico, vpišeš naslov za dostavo in to je to. Za nakup registracija ni potrebna. Čist enostavno in hitro!

 • Naravno
  zdravo

  Naravno zdravo

  Izdelki ne vsebujejo kemikalij, sintetičnih snovi ali drugih zdravju škodljivih materialov. Za naše izdelke uporabljamo samo naravne materiale, saj se zavedamo, da je le naravno dovolj dobro za vas.  

Potrebujete pomoč?

Pokličite nas na spodnjo tel.št. 041 961 831

ZAKAJ KUPOVATI NA BONATURA.SI?

Potrebno je izbrati lastnosti produkta

Artikel

je bil uspešno dodan v vašo košarico.

Nadaljuj z nakupovanjem Zaključi nakup