PROMOCIJA NEGOVALNEGA BIO ŠIPKOVEGA OLJA. OB NAKUPU 1, PREJMEŠ 2

UPORABA AJDOVIH LUŠČIN

Vzglavnik z ajdovimi luščinami spada med najbolj priljubljene in marsikdo ga vzljubi takoj že po prvem spancu na njem. Vzglavnik ima v notrajnosti ajdove luščine, katerih glavna značilnost je, da so naravni antioksidant, ki delujejo antivirusno in blago antibakterijsko. V primerjavi z drugimi luščinami so ajdove bolj sipke, kar daje vzglavniku večjo mehkobo. Luščine nudijo masažni učinek-mikromasažo, zato lahko pomagajo pri različnih bolečinah kot so migrene, bolečine v vratnem delu hrbtenice, ramenih, zatilju in glavi in pri nespečnosti. Zaradi prostega gibanja luščin v prevleki in nežne mikromasaže lahko izboljšajo prekrvavitev. Polnilo pa je seveda potrebno negovati. Dobro je, da ga vsaj dvakrat letno prezračite. Čez čas pa lahko luščine tudi zamenjate. 

Pri nakupu novih luščin je potrebno biti pazljiv, saj lahko hitro naletite na luščine slabe kvalitete, (to so zdrobljene luščine). Pri teh je težava, da luščine ne držijo pravilne oblike, saj nimajo pravih robov in se ne naslanjajo ena na drugo. Med njimi ni zadosti prostora, zato zrak ne kroži dobro. Prav tako obstaja nevarnost, da se luščine zdrobijo na zelo male koščke, ki nato povzročajo dodaten prah. Lahko se tudi zgodi, da majhni delčki pobegnejo skozi prevleko v kolikor prevleka ni ustrezne kvalitete.

Predvsem pa je pomembno, da so luščine dobro očiščene in termično obdelane (pri 90°). S čiščenjem se odstrani vsa umazanija in morebitni ostanki jedra, ki so sicer odličen zalogaj za žužke. Termična obdelava, luščine še dodatno očisti, kar zagotavlja, da ni prisotnih pršic in podnajemnikov (žužkov, itd.). Le s termično obdelavo lahko zagotavljamo, da so  vzglavniki in blazine polnjene z luščinami ajde primerni tudi astmatik in alergike na prah in pršice. 

Da ste dobili kvalitetne luščine, boste vedeli tako, da so velike, čiste in niso zdrobljene. Če so dovolj velike, bo med njimi dovolj prostora, da bo lahko krožil tudi zrak in zagotavljal ustrezno zračenje vzglavnika.

Glavne prednosti uporabe ajdovih luščin so:

 • uravnavanje toplote - pozimi greje, poleti hladi
 • prevodnost vlage, kar preprečuje znojenje
 • prožnost in zračnost, kar preprečuje razvoj pršic, zato je primeren vsem z alergijami na pršice in astmatike
 • anatomsko prilagajanje - luščine se popolnoma prilagodijo vratu in glavi
 • mikromasaža
 • pozitivno prevajanje energije zaradi oblike ajdovih luščin

Zakaj bonatura?

 • Brez skritih
  stroškov

  Brez skritih stroškov

  Cene vsebujejo DDV in so KONČNE CENE. Pri vsakem izdelku so jasno prikazane neto cene brez DDV in cene z DDV za končnega uporabnika.

 • Brezplačna
  dostava

  Brezplačna dostava

  Za naročilo izdelkov v skupni vrednosti NAD 50,00 €, vam jih dostavimo BREZPLAČNO. Čisto zastonj! Pri nakupu izdelkov DO 50,00 € je strošek dostave 3,20. Več v dostava in stroški.

 • Plačilo po
  povzetju

  Plačilo po povzetju

  V kolikor se odločite za plačilo po povzetju, svoj paket plačate kurirju dostavne službe z gotovino ali s plačilnimi in kreditnimi karticami ob prevzemu.

 • Hitra dostava
  do 3 delovne dni

  Hitra dostava do 3 delovne dni

  Naročeni izdelki bodo dostavljeni z dostavno službo DPD ali preko Pošte Slovenije. Naročilo bo dostavljeno najkasneje v roku do 3 delovnih dni od dne oddaje naročila. Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, bo o tem obvestil kupca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je naročnik-uporabnik navedel ob naročilu.

 • Garancija
  14 dni

  Garancija 14 dni

  Ker imamo zadovoljne naročnike, smo prepričani, da bomo zadovoljili tudi vas. Če pa se slučajno zgodi, da z izdelkom ne boste zadovoljni oz. ne boste dobili izdelka, ki ga pričakujete, ga lahko v 14 DNEH nerabljenega in original zapakiranega vrnete. Več o vračilu izdelkov si preberite v pogoji vračila izdelkov.

 • Enostaven
  nakup

  Enostaven nakup

  Spletni nakup v trgovini kjer je narava doma je čist enostaven. Samo izbereš želene izdelke, jih dodaš v košarico, vpišeš naslov za dostavo in to je to. Za nakup registracija ni potrebna. Čist enostavno in hitro!

 • Naravno
  zdravo

  Naravno zdravo

  Izdelki ne vsebujejo kemikalij, sintetičnih snovi ali drugih zdravju škodljivih materialov. Za naše izdelke uporabljamo samo naravne materiale, saj se zavedamo, da je le naravno dovolj dobro za vas.  

Potrebujete pomoč?

Pokličite nas na spodnjo tel.št. 041 961 831

ZAKAJ KUPOVATI NA BONATURA.SI?

Potrebno je izbrati lastnosti produkta

Artikel

je bil uspešno dodan v vašo košarico.

Nadaljuj z nakupovanjem Zaključi nakup