PROMOCIJA NEGOVALNEGA BIO ŠIPKOVEGA OLJA. OB NAKUPU 1, PREJMEŠ 2

NARAVNI VZGLAVNIKI

Naravni vzglavniki nudiji udobje in varnost

Zagotovo tudi vi spadate med te, ki poskušajo živeti zdrav in odgovoren način življenja. Jeste zdravo, hranljivo hrano in preživite dosti časa na svežem zraku. Tako je tudi prav. Ali tudi strmite k temu, da so vaše odločitve ekološko usmerjene? Naši otroci si zaslužijo svet, ki ne sme biti poškodovan zaradi neodgovornosti naše generacije. Zagotovo bodo starši pridtrdili, da je pomembno, da za otroke naredimo čim boljše okolje.

Zaradi tega je dobro preučiti vsak izdelek, ki ga uporabite. Žal dostikrat ni enostavno vedeti, kaj je prava izbira. Na srečo obstaja dosti raziskav, ki vam lahko pri tem pomagajo. Dostikrat se lahko tudi zgodi, da bolj boste nekaj raziskovali, strašnejše stvari boste odkrivali. Ena izmed takih vsakdanjih stvari, kjer je potrebna dobra izbira, se nahaja v vsaki spalnici. 

Raziskave so pokazale, da dostikrat vzglavniki, žimnice in drugi izdelki vsebujejo strupene kemikalije. Formaldehid je eden izmed najslabših - Svetovna zdravstvena organizacija jo identificira kot rakotvorno. Otroški rak je žal v porastu zaradi razširjenosti formaldehida in podobnih kemikalij v toliko izdelkih, ki jih uporabljamo.

Naravni in sintetični vzglavniki: kakšna je razlika?

Priljubljeni vzglavniki, ki so največkrat polnjeni s poliuretansko ali poliestrsko peno lahko oddajajo toksine in rakotvorne snovi, ki so bile uporabljene v proizvodnem procesu. Kratkoročni neželeni učinki za vse občutljive ljudi na te emisije lahko vključujejo glavobole, težave s sinusi in draženje oči. Dolgoročni neželeni učinki so večinoma neznani, lahko pa imajo vpliv na nastanek ali razvoj raka.

Poleg nevarnega polnila lahko nevarne snovi najdemo tudi v prevleki vzglavnika.

Bombaž, najpogosteje uporabljeno vlakno je na žalost pridelano z uporabo nekaterih najbolj nevarnih pesticidov na svetu.
"Konvencionalno gojeni bombaž uporablja več insekticidov kot katerikoli drug posamičen pridelek in ustvarja najhujše posledice kemijsko odvisnega kmetijstva ... Pridelovalci bombaža na trgu običajno uporabljajo številne najbolj nevarne pesticide, vključno z aldikarbom, foratom, metamidofosom in endosulfanom ... Pesticidi, ki se uporabljajo za bombaž, če jih uporabite v skladu z navodili - škodujte ljudem, živalim in okolju. " Ko se odločate za tkanino-bombaž preverite, da je preverjeno na vsebnost škodljivih snovi. Vzglavniki in blazine Bonatura so izdelani iz 100% bombaža, ki ima certifikat "zaupanje v tekstil", kar pomeni, da ne vsebuje zdravju in okolju škodljivih snovi. Več o certifikatu "ÖEKO TEX" si preverite tukaj.

Po tem, ko je pridobljen je pogosto beljen, obdelan in barvan. Ti postopki neizogibno puščajo za seboj v vlaknih številne kemikalije. Belilo velja za eno najbolj strupenih snovi v domu; Greenpeace opozarja, da lahko "belilo prispeva k raku, endokrinim motnjam in drugim nevarnim zdravstvenim težavam." Zdaj vemo, da so kemikalije, kot so formaldehid in belilo, rakotvorne snovi, negativni učinki, drugih pa še niso odkriti.

Ta informacija je precej zastrašujoča. Prav tako ni mogoče, da bi večina proizvajalcev popolnoma izolirala izdelke, ki so bili proizvedeni, kot je opisano zgoraj. Naj vam priporočamo: omejite izpostavljenost teh materialov. Na vzglavnikih porabimo 1/3 življenj; precej težko se je izogniti veliko izpostavljenosti teh sestavnim materialom. Tako je to proizvod, ki ga je treba skrbno preučiti in morda zanj porabiti malo več denarja.

Naj vam bo udobno - izberite naravne vzglavnike

V naši trgovini imate na voljo različna naravna polnila, ki nudijo različne učinke. Zagotovo boste našli pravega zase.

Zakaj bonatura?

 • Brez skritih
  stroškov

  Brez skritih stroškov

  Cene vsebujejo DDV in so KONČNE CENE. Pri vsakem izdelku so jasno prikazane neto cene brez DDV in cene z DDV za končnega uporabnika.

 • Brezplačna
  dostava

  Brezplačna dostava

  Za naročilo izdelkov v skupni vrednosti NAD 50,00 €, vam jih dostavimo BREZPLAČNO. Čisto zastonj! Pri nakupu izdelkov DO 50,00 € je strošek dostave 3,20. Več v dostava in stroški.

 • Plačilo po
  povzetju

  Plačilo po povzetju

  V kolikor se odločite za plačilo po povzetju, svoj paket plačate kurirju dostavne službe z gotovino ali s plačilnimi in kreditnimi karticami ob prevzemu.

 • Hitra dostava
  do 3 delovne dni

  Hitra dostava do 3 delovne dni

  Naročeni izdelki bodo dostavljeni z dostavno službo DPD ali preko Pošte Slovenije. Naročilo bo dostavljeno najkasneje v roku do 3 delovnih dni od dne oddaje naročila. Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, bo o tem obvestil kupca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je naročnik-uporabnik navedel ob naročilu.

 • Garancija
  14 dni

  Garancija 14 dni

  Ker imamo zadovoljne naročnike, smo prepričani, da bomo zadovoljili tudi vas. Če pa se slučajno zgodi, da z izdelkom ne boste zadovoljni oz. ne boste dobili izdelka, ki ga pričakujete, ga lahko v 14 DNEH nerabljenega in original zapakiranega vrnete. Več o vračilu izdelkov si preberite v pogoji vračila izdelkov.

 • Enostaven
  nakup

  Enostaven nakup

  Spletni nakup v trgovini kjer je narava doma je čist enostaven. Samo izbereš želene izdelke, jih dodaš v košarico, vpišeš naslov za dostavo in to je to. Za nakup registracija ni potrebna. Čist enostavno in hitro!

 • Naravno
  zdravo

  Naravno zdravo

  Izdelki ne vsebujejo kemikalij, sintetičnih snovi ali drugih zdravju škodljivih materialov. Za naše izdelke uporabljamo samo naravne materiale, saj se zavedamo, da je le naravno dovolj dobro za vas.  

Potrebujete pomoč?

Pokličite nas na spodnjo tel.št. 041 961 831

ZAKAJ KUPOVATI NA BONATURA.SI?

Potrebno je izbrati lastnosti produkta

Artikel

je bil uspešno dodan v vašo košarico.

Nadaljuj z nakupovanjem Zaključi nakup