PROMOCIJA NEGOVALNEGA BIO ŠIPKOVEGA OLJA. OB NAKUPU 1, PREJMEŠ 2

TEŽAVE PRI SEDENJU

Zelo dosti ljudi je v današnjih časih zaradi dela in službe prisiljeno dnevno sedeti več ur. Različne raziskave skozi čas so pokazale, da sedenje ni naraven položaj za človeka (kot na primer hoja in ležanje). In ker velik del našega življenja kljub vsemu presedimo, lahko to s seboj prinaša negativne posledice. 

V splošnem je znano, da če živimo “sedeče življenje”, imamo več možnosti za nastanek srčnih bolezni, prekomerno težo, možnost za nastanek diabetesa, težav s hemeroidi, hrbtenico in tako naprej. 

Človeško telo je zgrajeno za pokončno držo. Srce in kardiovaskularni sistem sta med hojo in v pokončni drži dosti bolj efektivna. Prav tako naše črevesje in trebuh delujejo bolj učinkovito, če smo pokonci.

Bolj ali manj se zgodi vsakemu izmed nas…majhni, dražeči in neprijetni, tako lahko opišemo hemeroide, kadar nam povzročajo težave. Ob prvem srečanju s tovrstnimi težavami, se ljudje pogosto prestrašijo, vendar je v večini primerov skrb odveč. Pomembno je, da čim bolj ublažimo dražeč občutek in uživamo mehkejšo, lahko prebavljivo hrano. Pojav hemeroidov je povezan z različnimi dejavniki. Pogosto sta vzrok težav s hemeroidi prekomeren stres in sedenje, ki pa v kombinaciji s slabimi prehranjevalnimi navadami znatno poslabšajo kroženje krvi v venah v predelu zadnjika, kar vodi do… Težave se pojavijo, ko vene v predelu zadnjika otečejo in se vnamejo.
Ergonomsko oblikovana sedala ali namestitev blazin z odprtinami, pripomorejo k udobnejšemu sedenju in zmanjšanju pritiska v predelu zadnjice.

Dolgotrajno sedenje lahko povzroči atrofijo večjih in glutealnih mišic, kjer jih oslabi in počasi izginejo. Pravijo, da če jih ne uporabljate, jih izgubite! Te velike mišice so pomembne za hojo in stabilizacijo. Če so te mišice oslabljene, je več možnosti, da se poškodujete pri vadbi, padcih in različnih aktivnostih. 

Premikanje mišic prav tako pomaga prebaviti maščobe in sladkorje, ki jih jeste. Če boste veliko časa sedeli, prebava ne bo tako učinkovita in boste zato ohranili nevarne maščobe in sladkorje v telesu. Tudi, če se redno gibljete, vendar preživite veliko časa, sede, ste še vedno izpostavljeni zdravstvenim težavam, kot je metabolični sindrom. Najnovejše raziskave kažejo, da potrebujete 60-75 minut na dan z zmerno intenzivnostjo za boj proti nevarnostim prekomernega sedenja.

Tako kot vaše noge vas tudi vaši boki in hrbet ne bodo podprli, če boste dlje časa sedeli. Sedenje povzroči skrajšanje mišic kolka, kar lahko povzroči težave s kostmi v sklepih. Če dosti časa preživite za računalnikom, lahko to povzroči bolečino in togost v vratu in ramenih. Prekomerno sedenje lahko povzroči tudi težave s hrbtom, še posebej, če večino časa sedite s slabo držo ali ne uporabljate ergonomsko oblikovanega stola ali delovne postaje. Slaba drža lahko poškoduje hrbtenico (stiskanje v diskih hrbtenice, kar lahko povzroči prezgodnjo degeneracijo, kar je lahko zelo boleče).

Dolgotrajno sedenje je tudi povezano s srčnimi boleznimi. Ena študija je pokazala, da imajo moški, ki gledajo več kot 23 ur televizije na teden, 64-odstotno večje možnosti za nastanek bolezni srca in ožilja kot moški, ki gledajo televizijo samo 11 ur na teden. Nekateri strokovnjaki tudi opozarjajo, da imajo ljudje, ki so neaktivni in sedijo dlje časa, 147-odstotno večje tveganje za srčni napad ali možgansko kap.

Kako izboljšati svoje življenje?

Če preživite dosti časa sede, vam priporočamo nekaj rešitev, ki jih lahko vključite v svoj dan:
-Veliko se sprehajajte in kolesarite. Če je le možno, pustite avto doma.
-Namesto dvigal in tekočih stopnic raje hodite sami gor in dol po stopnicah.
-Avto parkirajte dlje od službe, da se lahko pred in po delu vsaj malo sprehodite.

Prav tako bodite aktivni pri delu. Na delovnem mestu se lahko premikate več, kot si mislite:
- Uporabljajte stopnice namesto dvigala.
- Namesto, da kličete svoje sodelavce, se raje sprehodite do njih.
- Vaš premor izkoristite za sprehod ali gibanje, da pretegnete svoje sklepe.
- Organizirajte sprehajalne seje.
- Med branjem e-sporočil in telefoniranjem vstanite in hodite.

Ker se bliža hladnejše vreme, ne pustite, da bi vas slabo vreme ustavilo, da ste aktivni!
Poskusite lahko tudi notranje dejavnosti, kot so:
- ples
- kopanje v notranjem bazenu
- jogo
- pilates
- borilne veščine
- plezanje v zaprtih prostorih

Če pri delu in prostem času dosti sedite, si lahko pomagate tudi z našimi sedežnimi blazinami, katerih namen je, da zaradi svojih številnih pozitivnih lasnosti nudijo kvalitetno in udobno sedenje brez bolečin v zadnjiku. Uporaba je priporočljiva za vse, ki imajo težave z bolečinami v zadnjiku, hemeroidi, bolečimi kostmi, ljudem z zaprtjem, mamicam pri napornem porodu itd.

SEDEŽNA BLAZINA AJDA 40X40
SEDEŽNA BLAZINA AJDA 45X45
SEDEŽNA BLAZINA KROŽNA AJDA FI40
SEDEŽNA BLAZINA KROŽNA ČEŠNJA FI40

Zakaj bonatura?

 • Brez skritih
  stroškov

  Brez skritih stroškov

  Cene vsebujejo DDV in so KONČNE CENE. Pri vsakem izdelku so jasno prikazane neto cene brez DDV in cene z DDV za končnega uporabnika.

 • Brezplačna
  dostava

  Brezplačna dostava

  Za naročilo izdelkov v skupni vrednosti NAD 50,00 €, vam jih dostavimo BREZPLAČNO. Čisto zastonj! Pri nakupu izdelkov DO 50,00 € je strošek dostave 3,20. Več v dostava in stroški.

 • Plačilo po
  povzetju

  Plačilo po povzetju

  V kolikor se odločite za plačilo po povzetju, svoj paket plačate kurirju dostavne službe z gotovino ali s plačilnimi in kreditnimi karticami ob prevzemu.

 • Hitra dostava
  do 3 delovne dni

  Hitra dostava do 3 delovne dni

  Naročeni izdelki bodo dostavljeni z dostavno službo DPD ali preko Pošte Slovenije. Naročilo bo dostavljeno najkasneje v roku do 3 delovnih dni od dne oddaje naročila. Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, bo o tem obvestil kupca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je naročnik-uporabnik navedel ob naročilu.

 • Garancija
  14 dni

  Garancija 14 dni

  Ker imamo zadovoljne naročnike, smo prepričani, da bomo zadovoljili tudi vas. Če pa se slučajno zgodi, da z izdelkom ne boste zadovoljni oz. ne boste dobili izdelka, ki ga pričakujete, ga lahko v 14 DNEH nerabljenega in original zapakiranega vrnete. Več o vračilu izdelkov si preberite v pogoji vračila izdelkov.

 • Enostaven
  nakup

  Enostaven nakup

  Spletni nakup v trgovini kjer je narava doma je čist enostaven. Samo izbereš želene izdelke, jih dodaš v košarico, vpišeš naslov za dostavo in to je to. Za nakup registracija ni potrebna. Čist enostavno in hitro!

 • Naravno
  zdravo

  Naravno zdravo

  Izdelki ne vsebujejo kemikalij, sintetičnih snovi ali drugih zdravju škodljivih materialov. Za naše izdelke uporabljamo samo naravne materiale, saj se zavedamo, da je le naravno dovolj dobro za vas.  

Potrebujete pomoč?

Pokličite nas na spodnjo tel.št. 041 961 831

ZAKAJ KUPOVATI NA BONATURA.SI?

Potrebno je izbrati lastnosti produkta

Artikel

je bil uspešno dodan v vašo košarico.

Nadaljuj z nakupovanjem Zaključi nakup