DA OMOGOČIMO BREZKONTAKTNO DOSTAVO PAKETOV, VAS PROSIMO, DA NE UPORABLJATE NAČINA PLAČILA "PO POVZETJU". ZARADI TEHNIČNIH TEŽAV JE TRENUTNO ONEMOGOČENO PLAČILO S PLAČILNIMI KARTICAMI. TEŽAVA BO ODPRAVLJENA V KRATKEM. ZA NEVŠEČNOSTI SE OPRAVIČUJEMO. H

KAKO OČISTITI AJDOV VZGLAVNIK

Kako ohraniti ajdov vzglavnik čist in svež?

Uporabite zunanjo prevleko, ki ščiti, da se vaš ajdov vzglavnik ne umaže.
Preventiva je dober prvi korak, vendar pa lahko pride čas, ko se je potrebno vaš vzglavnik očistiti. Ajdov vzglavnik je lahko uporaben več let in v tem času se vzglavnik lahko umaže. Bodisi zaradi nesreče, bolezni in splošne obrabe.

Celega ajdovega vzglavnika ni mogoče oprati v pralnem stroju.
Namakanje ajdovih luščin z vodo, jih bo uničilo. Zaradi tega ajdovih vzglavnikov ne bi smeli dati direktno v pralni stroj. Vendar pa se lahko osnovna bombažna prevleka opere in ajdove luščine se lahko posušijo na soncu.


Kako oprati ajdov vzglavnik?
Zberite potrebni material (ajdov vzglavnik; košaro ali čisto prevleko, v katerega presipamo luščine in mašnjo za zavezati, v kolikor prevleka nima zadrge, da se luščine ne razsipajo. Ajdove luščine previdno presipajte v čisto prevleko in jo zaprite. Operite prevleko v pralnem stroju, po navodilih, ki so navedena v notranjosti prevleke. Ko je prevleka oprana in popolnoma suha, lahko luščine presipate nazaj v vzglavnik.

Kaj pa čiščenje ajdovih luščin iz vašega vzglavnika?
Ajdove luščine se sčasoma obrabijo, polomijo in te luščine niso več uporabne. Polomljene, zdrobljene luščine lahko odstranimo na enostaven način. Uporabite sito za moko z luknjami 2 mm ali sito, katerega najdemo v vsaki kuhinji. Pazite le, da vzamete tistega z najmanjšimi luknjami.

Če so ajdove luščine popolnoma prepojene - recimo, na primer, da ste vzglavnik polili z jutranjo kavo ali sokom je luščine potrebno zamenjati z novimi. 
Preobremenjevanja lupine s kakršnokoli tekočino lahko povzroči, da izgubijo svojo podporno, tridimenzionalno obliko. 
Čeprav čiščenje kave ali katere koli druge tekočine iz njih ni nemogoče, lahko povzroči nastanek plesni.

Vendar, če so ajdove luščine v blazini samo vlažne, zaradi madeža razlitja vode ali vlažnega okolja, jih je mogoče posušiti in pomladiti na soncu.

Kako posušiti ajdove luščine?
Poiščite čisto posodo. Če želite vse ajdove luščine iz vzglavnika osvežiti, prevetriti, se prepričajte, da imate dovolj veliko posodo, preden jih presipate iz prevleke. Ajdove luščine presipamo v posodo in jo postavimo na svetlo in sončno mesto za nekaj ur. Med tem jih nekajkrat premešajte. Če imate hišne ljubljenčke ali otroke, se prepričajte, da izberete varen kraj, kjer vaše ajdove luščine ne bodo prevrnile in se ne bodo uporabile za igranje. Ajdove luščine se na peki papirju hitreje segrejejo.

To je dobra ideja za vse uporabnike ajdovih luščin, da postavite svoj vzglavnik ali blazino za nekaj ur na sonce. To lahko storite večkrat na leto- bodisi ob toplem odpretem oknu ali zunaj na varnem mestu. Toplina sonca bo vašo blazino pomladila, naredila svežo za dober spanec (bodite samo previdni na dež in nevihte!).

Zakaj bonatura?

 • Brez skritih
  stroškov

  Brez skritih stroškov

  Cene vsebujejo DDV in so KONČNE CENE. Pri vsakem izdelku so jasno prikazane neto cene brez DDV in cene z DDV za končnega uporabnika.

 • Brezplačna
  dostava

  Brezplačna dostava

  Za naročilo izdelkov v skupni vrednosti NAD 40,00 €, vam jih preko dostavne službe DPD dostavimo BREZPLAČNO. Čisto zastonj! Pri nakupu izdelkov DO 40,00 € je strošek dostave 3,20.  Več v dostava in stroški.

 • Plačilo po
  povzetju

  Plačilo po povzetju

  V kolikor se odločite za plačilo po povzetju, svoj paket plačate kurirju dostavne službe DPD ali dostavljalcu Pošte Slovenije z gotovino ali s plačilnimi in kreditnimi karticami ob prevzemu.

 • Hitra dostava
  do 3 delovne dni

  Hitra dostava do 3 delovne dni

  Naročeni izdelki bodo dostavljeni z dostavno službo DPD ali preko Pošte Slovenije. Naročilo bo dostavljeno najkasneje v roku do 3 delovnih dni od dne oddaje naročila. Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, bo o tem obvestil kupca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je naročnik-uporabnik navedel ob naročilu.

 • Garancija
  14 dni

  Garancija 14 dni

  Ker imamo zadovoljne naročnike, smo prepričani, da bomo zadovoljili tudi vas. Če pa se slučajno zgodi, da z izdelkom ne boste zadovoljni oz. ne boste dobili izdelka, ki ga pričakujete, ga lahko v 14 DNEH nerabljenega in original zapakiranega vrnete. Več o vračilu izdelkov si preberite v pogoji vračila izdelkov.

 • Enostaven
  nakup

  Enostaven nakup

  Spletni nakup v trgovini kjer je narava doma je čist enostaven. Samo izbereš želene izdelke, jih dodaš v košarico, vpišeš naslov za dostavo in to je to. Za nakup registracija ni potrebna. Čist enostavno in hitro!

 • Naravno
  zdravo

  Naravno zdravo

  Izdelki ne vsebujejo kemikalij, sintetičnih snovi ali drugih zdravju škodljivih materialov. Za naše izdelke uporabljamo samo naravne materiale, saj se zavedamo, da je le naravno dovolj dobro za vas.  

Potrebujete pomoč?

Pokličite nas na spodnjo tel.št. 041 961 831

ZAKAJ KUPOVATI NA BONATURA.SI?

Potrebno je izbrati lastnosti produkta

Artikel

je bil uspešno dodan v vašo košarico.

Nadaljuj z nakupovanjem Zaključi nakup