NE SPREGLEJ IZJEMNE PONUDBE 2 ZA CENO 1. NAROČIŠ 1 IZDELEK, PREJMEŠ 2!!! PONUDBA JE OMEJENA

NE POZABITE NA VODO!!!

ZAKAJ JE VODA TAKO POMEMBNA ZA NAŠE ZDRAVJE?

Zagotovo ste že velikokrat slišali, da je voda zelo pomembna in osnova za naše zdravje. Voda je vključena v številne procese v našem telesu in opravlja različne funkcije, kot na primer, da izpira odpadke iz telesa, uravnava telesno temperaturo, pomaga delovanju možganov in tako naprej. Večino vode dobimo preko pitja pijač, nekaj malega pa tudi s hrano. V nadaljevanju si lahko preberete nekaj pomembnih razlogov, zakaj je voda tako pomembna za naše zdravje.

1. Pomaga ustvarjati slino
Voda je glavni del sline. Slina vsebuje tudi manjše delce elektrolitov, encimov in sluz. Bistvena je, da pomaga razkrajati hrano in ohranja zdrava usta. 
Naše telo splošno proizvaja dovolj sline z rednim vnosom tekočine. Paziti je potrebno, če se zaradi starosti, zdravil ali drugih dejavnikov proizvaja manj sline. Takrat je priporočeno uživati čim več vode. 

2. Uravnava telesno temperaturo
Ohranjanje hidriranosti je zelo pomembno za vzdrževanje telesne temperature. Naše telo namreč izgublja vodo skozi znoj (med različnimi aktivnostmi). Znoj ohlaja naše telo. Temperatura telesa se bo povečala, če ga ne boste redno dopolnjevali z vodo. Če se znojite več kot ponavadi, se prepričajte, da pijete zadosti vode, da se izognete dehidraciji. 

3. Varuje vaša tkiva, hrbtenjačo in sklepe
Pitje vode pomaga mazati in blažiti vaše sklepe, hrbtenjačo in tkiva. To pomaga pri različnih telesnih aktivnostih in manjša nelagodja, kot so artritis. 

4. Pomaga izločati odpadke
Naše telo uporablja vodo za znojenje, uriniranje in gibanje črevesja. Tako potrebuje dovolj vode za zdravo blato in da se izognete zaprtju. Tudi ledvice potrebujejo dovolj vode za filtriranje odpadkov. Ustrezen vnos vode pomaga pri učinkovitejšemu delovanju ledvic. 

5. Veča fizično zmogljivost
Hidracija vpliva na vašo moč in vzdržljivost. Zato je potrebno med vsako telesno aktivnostjo uživati zadosti vode. Še pomembneje je, da uživate zadosti vode med aktivnostmi v toplejših prostorih ali zunaj ob vročem vremenu. Če boste pili premalo vode, lahko to vodi do dehidracije, zmanjša krvni tlak ali povzroči hipertermijo.

6. Preprečuje zaprtje
Uživanje vlaknin ni edini način za preprečevanje zaprtja. Črevesje za svoje delovanje potrebuje zadosti vode. Kar pomeni, da če je boste bili premalo, lahko to vodi do zaprtje. Če pa ste že zaprti, pa bo voda pomagala pri lajšanju teh simptomov.

7. Pomaga pri prebavi
Pitje vode pred, med in po obroku bo pomagalo telesu pri razkrajevanju hrane. To vam bo pomagalo bolj učinkovito prebaviti hrano in kar najbolje izkoristiti obroke.

8. Pomaga pri hujšanju
Nekaj študij je povezovalo telesno maščobo in izgubo telesne teže s pitjem vode. Različne študije to nato tudi pokazale, da če med dieto in telesno vadbo pijete več vode, bo to pomagalo pri izgubljanju telesne teže.

10. Izboljšuje kroženje kisika v krvi
Voda prinaša koristna hranila in kisik po celotnem telesu. Doseganja dnevnega vnosa vode izboljša obrok in pozitivno vpliva na splošno zdravje.

11. Pomaga povečati energijo
Pitje vode seveda odlično vpliva na metabolizem, s tem pa se veča raven pozitivne energije.

12. Kožo ohranja svetlo in zdravo
Ustrezen vnos vode bo pripomogel k zdravemu ohranjanju kože in njenem sijaju.

 

Zakaj bonatura?

 • Brez skritih
  stroškov

  Brez skritih stroškov

  Cene vsebujejo DDV in so KONČNE CENE. Pri vsakem izdelku so jasno prikazane neto cene brez DDV in cene z DDV za končnega uporabnika.

 • Brezplačna
  dostava

  Brezplačna dostava

  Za naročilo izdelkov v skupni vrednosti NAD 50,00 €, vam jih dostavimo BREZPLAČNO. Čisto zastonj! Pri nakupu izdelkov DO 50,00 € je strošek dostave 4,0 €. Več v dostava in stroški.

 • Plačilo po
  povzetju

  Plačilo po povzetju

  V kolikor se odločite za plačilo po povzetju, svoj paket plačate kurirju dostavne službe ob prevzemu.

 • Hitra dostava
  do 3 delovne dni

  Hitra dostava do 3 delovne dni

  Naročeni izdelki bodo dostavljeni z dostavno službo DPD ali preko Pošte Slovenije. Naročilo bo dostavljeno najkasneje v roku do 3 delovnih dni od dne oddaje naročila. Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, bo o tem obvestil kupca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je naročnik-uporabnik navedel ob naročilu.

 • Garancija
  14 dni

  Garancija 14 dni

  Ker imamo zadovoljne naročnike, smo prepričani, da bomo zadovoljili tudi vas. Če pa se slučajno zgodi, da z izdelkom ne boste zadovoljni oz. ne boste dobili izdelka, ki ga pričakujete, ga lahko v 14 DNEH nerabljenega in original zapakiranega vrnete. Več o vračilu izdelkov si preberite v pogoji vračila izdelkov.

 • Enostaven
  nakup

  Enostaven nakup

  Spletni nakup v trgovini kjer je narava doma je čist enostaven. Samo izbereš želene izdelke, jih dodaš v košarico, vpišeš naslov za dostavo in to je to. Za sam nakup registracija ni potrebna. Z registracijo zbiraš listke in kupuješ ceneje. Čist enostavno in hitro!

 • Naravno
  zdravo

  Naravno zdravo

  Izdelki ne vsebujejo kemikalij, sintetičnih snovi ali drugih zdravju škodljivih materialov. Za naše izdelke uporabljamo samo naravne materiale, saj se zavedamo, da je le naravno dovolj dobro za vas.  

Potrebujete pomoč?

Pokličite nas na spodnjo tel.št. 041 961 831

ZAKAJ KUPOVATI NA BONATURA.SI?

Potrebno je izbrati lastnosti produkta

Artikel

je bil uspešno dodan v vašo košarico.

Nadaljuj z nakupovanjem Zaključi nakup

Pravilnik o piškotkih

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje med brskanjem po spletni strani. Nujno potrebni piškotki se shranijo v vašem brskalniku in so nepogrešljivi za osnovno delovanje spletne strani. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb, ki nam pomagajo analizirati in razumeti, kako uporabljate našo spletno stran. Ti piškotki se shranijo v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Te piškotke lahko tudi onemogočite. Vendar pa lahko onemogočenje nekaterih od teh piškotkov vpliva na vašo izkušnjo brskanja.

Nujni - Ti piškotki so bistvenega pomena za pravilno delovanje spletne strani. Ta kategorija vključuje piškotke, ki zagotavljajo osnovne in varnostne funkcije spletne strani. Ti piškotki ne shranjujejo nobenih osebnih podatkov.

Analitika - To so katerikoli piškotki, ki niso nujni za delovanje spletne strani in se uporabljajo posebej za zbiranje osebnih podatkov uporabnikov prek Google Analytics, Google Ads in drugih ugnezdenih vsebin ter jih imenujemo nenujni piškotki.

Potrdi