TO POLETJE VAM ŽELIMO Z ZNIŽANIMI CENAMI V VAŠ DOM PRIPELJATI VONJ LESA. NE SPREGLEJ ZNIŽANIH CEMPRIN (BOROVIH) VZGLAVNIKOV!

ZANIMIVOSTI MESECA AVGUSTA

Avgust je mesec, ko nam je vsem zelo vroče. Je osmi mesec zapored in spada v drugo polovico poletja. Sploh začetek avgusta je znan po gnečah na cesti, saj v tem času na morje potuje ogrmno ljudi. Mesec avgust je dobil ime po rimskem cesarju Avgustu. Mesec ima 31 dni, saj je Avgust želel enako število dni, kot Julij Cezar v svojem juliju. Ta mesec si pa je Avgust izbral zato, ker je v tem mesecu umrla Kleopatra. Pri nas mesec poznamo tudi pod imenom veliki srpan.

V mesecu avgustu je zraven vročih dni tudi nekaj praznikov, vendar pa teh ni veliko. Med pomembnejše praznike spada 15. avgust, ko rimokatoliška cerkev praznuje Marijino vnebovzetje. To je tudi dela prost dan tako v naši državi, kot v marsikateri drugi. 
Zanimiv je tudi 12. avgust, ko imajo svoj dan mladi - praznuje se mednarodni dan mladih. Leta 1999 so združeni narodi ta dan razglasili za mednarodni dan mladih, z namenom, da bi se vsako leto razpravljalo o različnih vprašanjih, ki zadevajo mlade in da opozarjajo na njihovo pomembno vlogo v družbi. 
Omenimo lahko tudi 19. avgust, ko se obeležuje mednarodni dan humanitarnih dejavnosti. Ta dan opozarja na to, da se pomaga ranljivim, preslišanim in zapostavljenim ljudem po svetu.

Nebesni znamenji avgusta sta lev in devica, rastlina meseca pa je gladijola. 

Mesec avgust je prav tako znan kot mesec z visoko toplotno obremenitvijo, saj smo izpostavljeni visokim poletnim temperaturam, ki prihajajo v vročinskih valih. Posebej pazljivi moramo biti na delavnem mestu, saj toplotna obremenitev vpliva na delovno zmožnost in na frekvenco nezgod pri delu. Prvo pravilo, kako preživeti vroče dni je, da pijemo dosti brezalkoholnih tekočin. Koliko tekočine je potrebno spiti, je odvisno od vsakega posameznika, od njegovega organizma in aktivnosti. Zdravniki priporočajo vsaj tri litre tekočine dnevno. 
Prav tako je potrebno biti pazljiv z uporabo klimatskih naprav. Paziti je potrebno, da na vaše pregreto telo ne piha hladna klima, saj se lahko hitro prehladite. Pazite, da bo klima na takšnem mestu, da ne bo pihala naravnost v vas. 
Priporočljivo je tudi, da se osvežite s kakšnim sočnim, svežim sadjem ali zelenjavo. Če boste jedli sadje, ki vsebuje veliko vode, je to še dodaten plus. 
Večjim aktivnostim se je dobro čez dan izogibati - prestavite jih na zgodaj zjutraj ali pa na večer, ko so temperature še nizke in se lahko diha dosti lažje. 

Kljub vsemu pa bo mesec avgust minil hitro, kot vsi ostali. Kmalu nas čaka september, kmalu konec počitnic za šolarje in nova sezona aktivnosti. 

 

Zakaj bonatura?

 • Brez skritih
  stroškov

  Brez skritih stroškov

  Cene vsebujejo DDV in so KONČNE CENE. Pri vsakem izdelku so jasno prikazane neto cene brez DDV in cene z DDV za končnega uporabnika.

 • Brezplačna
  dostava

  Brezplačna dostava

  Za naročilo izdelkov v skupni vrednosti NAD 50,00 €, vam jih preko dostavne službe DPD dostavimo BREZPLAČNO. Čisto zastonj! Pri nakupu izdelkov DO 50,00 € je strošek dostave 3,20.  Več v dostava in stroški.

 • Plačilo po
  povzetju

  Plačilo po povzetju

  V kolikor se odločite za plačilo po povzetju, svoj paket plačate kurirju dostavne službe DPD ali dostavljalcu Pošte Slovenije z gotovino ali s plačilnimi in kreditnimi karticami ob prevzemu.

 • Hitra dostava
  do 3 delovne dni

  Hitra dostava do 3 delovne dni

  Naročeni izdelki bodo dostavljeni z dostavno službo DPD ali preko Pošte Slovenije. Naročilo bo dostavljeno najkasneje v roku do 3 delovnih dni od dne oddaje naročila. Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, bo o tem obvestil kupca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je naročnik-uporabnik navedel ob naročilu.

 • Garancija
  14 dni

  Garancija 14 dni

  Ker imamo zadovoljne naročnike, smo prepričani, da bomo zadovoljili tudi vas. Če pa se slučajno zgodi, da z izdelkom ne boste zadovoljni oz. ne boste dobili izdelka, ki ga pričakujete, ga lahko v 14 DNEH nerabljenega in original zapakiranega vrnete. Več o vračilu izdelkov si preberite v pogoji vračila izdelkov.

 • Enostaven
  nakup

  Enostaven nakup

  Spletni nakup v trgovini kjer je narava doma je čist enostaven. Samo izbereš želene izdelke, jih dodaš v košarico, vpišeš naslov za dostavo in to je to. Za nakup registracija ni potrebna. Čist enostavno in hitro!

 • Naravno
  zdravo

  Naravno zdravo

  Izdelki ne vsebujejo kemikalij, sintetičnih snovi ali drugih zdravju škodljivih materialov. Za naše izdelke uporabljamo samo naravne materiale, saj se zavedamo, da je le naravno dovolj dobro za vas.  

Potrebujete pomoč?

Pokličite nas na spodnjo tel.št. 041 961 831

ZAKAJ KUPOVATI NA BONATURA.SI?

Potrebno je izbrati lastnosti produkta

Artikel

je bil uspešno dodan v vašo košarico.

Nadaljuj z nakupovanjem Zaključi nakup