PROMOCIJA NEGOVALNEGA BIO ŠIPKOVEGA OLJA. OB NAKUPU 1, PREJMEŠ 2

ZANIMIVOSTI MESECA MAJA

Čas hitro teče in že smo v mesecu maju. Začetek maja je še posebej vesel, saj je 1. maj mednarodni praznik dela in tudi dela prost dan. Praznuje ga večina držav sveta (redka izjema so ZDA). Tradicija prvega maja se je začela leta 1886 s protesti v Chicagu, ko so delavci protestirali za osemurni delavnik in ostale delavske pravice. Danes praznovanje prvega maja predstavlja gospodarske dosežke mednarodnega delavskega gibanja in opozarja na kratenje teh težko pridobljenih pravic. Pri nas je v navadi, da se na predvečer prvega maja organizirajo kresovanja in kurijo kresi. Prav tako so značilna majska drevesa, ki krasijo številne vasi po državi. 

Tudi kasneje lahko v mesecu maju srečamo še nekaj mednarodnih dni, kot na primer 5. maj velja kot mednarodni dan higiene rok in mednarodni dan babic. 10. maja je svetovni dan gibanja za zdravje in svetovni dan možganske kapi. 12. maj je znan kot mednarodni dan medicinskih sester in 15. maj kot mednarodni dan družine. 20 maja je mednarodni dan celiakije, 21. maj pa je pri nas znan kot Dan tajnic Slovenije. 25. maja je svetovni dan bolezni ščitnice, konec meseca, torej 31. maja pa je svetovni dan brez tobaka. Našteli smo nekaj bolj znanih dnevov, zagotovo pa bi se našel še kakšen manj znan. Nekateri izmed naštetih se praznujejo oz. jih obeležujejo na različne načine, spet druge ne. 

Mesec maj pa skriva tudi nekaj zanimivosti. Ime meseca izvira iz rimske mitologije, imenuje pa se po boginji Maji, ki je veljala za boginjo pomladi in rodovitnosti. Rimljani so jo počastili tako, da so najlepšemu mesecu v letu dali prav njeno ime. 
Zanimivost meseca maja je tudi ta, da se noben drug mesec v letu ne začne na isti dan v tednu, kot mesec maj. Letos se je maj začel na ponedeljek, kar pomeni, da se noben drug mesec v tem letu ne bo začel na ponedeljek.
V kolikor verjamete v moč kristalnih kamnom, je kamen meseca maja smaragd, ki je simbol ljubezni in uspeha. 
Četudi je mesec maj poln dobrih lastnosti, je maj včasih glede porok veljal kot slab mesec. Namreč, če si se poročil v mesecu maju, bi naj to prinašalo nesrečo zakonu. 
Ob koncu pa še zanimivo dejstvo iz Velike Britanije, kjer velja mesec maj kot državni mesec nasmeška.

 

 

 

 

Zakaj bonatura?

 • Brez skritih
  stroškov

  Brez skritih stroškov

  Cene vsebujejo DDV in so KONČNE CENE. Pri vsakem izdelku so jasno prikazane neto cene brez DDV in cene z DDV za končnega uporabnika.

 • Brezplačna
  dostava

  Brezplačna dostava

  Za naročilo izdelkov v skupni vrednosti NAD 50,00 €, vam jih dostavimo BREZPLAČNO. Čisto zastonj! Pri nakupu izdelkov DO 50,00 € je strošek dostave 3,20. Več v dostava in stroški.

 • Plačilo po
  povzetju

  Plačilo po povzetju

  V kolikor se odločite za plačilo po povzetju, svoj paket plačate kurirju dostavne službe z gotovino ali s plačilnimi in kreditnimi karticami ob prevzemu.

 • Hitra dostava
  do 3 delovne dni

  Hitra dostava do 3 delovne dni

  Naročeni izdelki bodo dostavljeni z dostavno službo DPD ali preko Pošte Slovenije. Naročilo bo dostavljeno najkasneje v roku do 3 delovnih dni od dne oddaje naročila. Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, bo o tem obvestil kupca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je naročnik-uporabnik navedel ob naročilu.

 • Garancija
  14 dni

  Garancija 14 dni

  Ker imamo zadovoljne naročnike, smo prepričani, da bomo zadovoljili tudi vas. Če pa se slučajno zgodi, da z izdelkom ne boste zadovoljni oz. ne boste dobili izdelka, ki ga pričakujete, ga lahko v 14 DNEH nerabljenega in original zapakiranega vrnete. Več o vračilu izdelkov si preberite v pogoji vračila izdelkov.

 • Enostaven
  nakup

  Enostaven nakup

  Spletni nakup v trgovini kjer je narava doma je čist enostaven. Samo izbereš želene izdelke, jih dodaš v košarico, vpišeš naslov za dostavo in to je to. Za nakup registracija ni potrebna. Čist enostavno in hitro!

 • Naravno
  zdravo

  Naravno zdravo

  Izdelki ne vsebujejo kemikalij, sintetičnih snovi ali drugih zdravju škodljivih materialov. Za naše izdelke uporabljamo samo naravne materiale, saj se zavedamo, da je le naravno dovolj dobro za vas.  

Potrebujete pomoč?

Pokličite nas na spodnjo tel.št. 041 961 831

ZAKAJ KUPOVATI NA BONATURA.SI?

Potrebno je izbrati lastnosti produkta

Artikel

je bil uspešno dodan v vašo košarico.

Nadaljuj z nakupovanjem Zaključi nakup