ZAKAJ SPOMLADANSKA UTRUJENOST?

Čeprav pomlad prinese daljše dneve, predvsem več sonca, pozitiven, optimističen občutek, marsikdo v teh prvih pomladnih dneh namesto več energije občuti izčrpanost.  Če čutite utrujenost kljub temu, da dovolj spite in ste zraven še izčrpani, brezvoljni, zaspani tud podnevi, pri delu pa manj učinkoviti bo vzrok vašim težavam najverjetneje pomladanska utrujenost.

Zakaj pride do pomladanske utrujenosti?

Spomladanska utrujenost ni bolezen, ampak zgolj stanje organizama. Telo se pozimi precej poleni. Mraz in zima nas seveda silita, da ostajamo doma na toplem, zaviti v odejo pri čemer pozabimo na gibanje in rekreacijo. 

Ker pozimi v našem telesu prevladujejo drugi hormoni kot v pomladnih mesecih, je lahko nenadna spomladanska utrujenost posledica hormonskega neravnovesja.

Spomladi se temperature začnejo dvigovati, z njimi pa se pojavijo tudi občutnejša temperaturna nihanja. Jutra in večeri so lahko še vedno zelo hladni, medtem ko se ozračje čez dan pogosto toliko segreje, da se lahko zunaj gibljemo brez debelih oblačil. Ta značilna nihanja zunanjih temperatur in vremena ima seveda vpliv tudi na naše telo. Dvig temperatur povzroči, da se telo začne ohlajati, s tem se žile razširijo in nato krvni tlak pade. Ta nenaden padec tlaka pa se kaže ravno kot utrujenost. Povišana temperatura poveča tudi pretok krvi v možgane, presnova postane hitrejša in zaradi tega telo potrebuje več energije.

Večje probleme z utrujenostjo boste imeli, če se boste pozimi premalo gibali, preveč pojedli in če boste jedli hrano, ki vsebuje preveč maščob ter ogljikovih hidratov, po drugi strani pa uživali premalo vitaminov in mineralov. 

In če je tudi vas doletela spomladanka utrujenost imamo par nasvetov, kako se je rešiti. Prvo kar morate narediti je, da čim prej spremenite oz. odstranite zimski način življenja. Podajte se na kakšen potep v naravo, dosti se gibajte in globoko zadihajte na svežem zraku. Začnite s telesno aktivnostjo. V kolikor še niste v dobri telesni pripravljenosti, vam bodo svež zrak, vedno toplejši sončni žarki in predvsem veliko svetlobe kljub vsemu dobro deli.

V hrano vključujte čim več svežega sezonskega sadja in zelenjave, da telo napolnite z vitamini. Prav tako ne pozabite na zadostne količine vode, saj če organizmu primankuje vode, smo še bolj utrujeni. Jejte kar se da raznoliko, v obroke pa vključite hrano z veliko vitamina C. Tudi zdravniki vam bodo svetovali podobno, razen če bi za utrujenost bilo krivo kaj druga, kot pomlad.

Zakaj bonatura?

 • Brez skritih
  stroškov

  Brez skritih stroškov

  Cene NE vsebujejo DDV in so KONČNE CENE.  Brez dodatnih-skritih stroškov!

 • Brezplačna
  dostava

  Brezplačna dostava

  Za naročilo izdelkov v skupni vrednosti NAD 40,00 €, vam jih preko dostavne službe DPD dostavimo BREZPLAČNO. Čisto zastonj! Pri nakupu izdelkov DO 40,00 € je strošek dostave 3,20.  Več v dostava in stroški.

 • Plačilo po
  povzetju

  Plačilo po povzetju

  V kolikor se odločite za plačilo po povzetju, svoj paket plačate kurirju dostavne službe DPD ali dostavljalcu Pošte Slovenije z gotovino ali s plačilnimi in kreditnimi karticami ob prevzemu.

 • Hitra dostava
  do 3 delovne dni

  Hitra dostava do 3 delovne dni

  Naročeni izdelki bodo dostavljeni z dostavno službo DPD ali preko Pošte Slovenije. Naročilo bo dostavljeno najkasneje v roku do 3 delovnih dni od dne oddaje naročila. Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, bo o tem obvestil kupca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je naročnik-uporabnik navedel ob naročilu.

 • Garancija
  20 dni

  Garancija 20 dni

  Ker imamo zadovoljne naročnike, smo prepričani, da bomo zadovoljili tudi vas. Če pa se slučajno zgodi, da z izdelkom ne boste zadovoljni oz. ne boste dobili izdelka, ki ga pričakujete, ga lahko v 20 DNEH nerabljenega  in original zapakiranega vrnete. Več o vračilu izdelkov si preberite v pogoji vračila izdelkov.  

 • Enostaven
  nakup

  Enostaven nakup

  Spletni nakup v trgovini kjer je narava doma je čist enostaven. Samo izbereš želene izdelke, jih dodaš v košarico, vpišeš naslov za dostavo in to je to. Za nakup registracija ni potrebna. Čist enostavno in hitro!

 • Naravno
  zdravo

  Naravno zdravo

  Izdelki ne vsebujejo kemikalij, sintetičnih snovi ali drugih zdravju škodljivih materialov. Za naše izdelke uporabljamo samo naravne materiale, saj se zavedamo, da je le naravno dovolj dobro za vas.  

Potrebujete pomoč?

Pokličite nas na spodnjo tel.št. 041 961 831

ZAKAJ KUPOVATI NA BONATURA.SI?

Potrebno je izbrati lastnosti produkta

Artikel

je bil uspešno dodan v vašo košarico.

Nadaljuj z nakupovanjem Zaključi nakup