PROMOCIJA NEGOVALNEGA BIO ŠIPKOVEGA OLJA. OB NAKUPU 1, PREJMEŠ 2

IZOGNITE SE HIŠNIM PRŠICAM

Kaj so hišne pršice in kje jih najdemo?

Pršice so mikroskopsko drobna bitja, ki se jih s prostim očesom ne vidi. So sorodniki pajkov (pajkovci), ki domujejo v vzmetnicah, posteljninah, oblazinjenem pohištvu, preprogah, zavesah, plišastih igračah, gostih tkaninah, itd. Ti majhni paraziti kot razkrojevalci predstavljajo pomemben del ekostitema. Velika večina jih živi v tleh, kjer se hranijo z organskimi sestavinami odmrle kože, lasmi, dlakam in hišnim prahom. Življenjska doba pršic traja od nekaj tedno pa do nekaj mesecev. Bivalni prostori so idealno mesto za njihovo razmnoževanje, saj najraje prebivajo na temperaturi med 15 in 30ºC, nekoliko višji vlagi in v temi.

Pršice pa pogosto povzročajo tudi alergijske reakcije ali druge težave, med njimi so kašelj, izcedek iz nosu in kožni izpuščaji. V nadaljevanju preberite, kako zmanjšati število pršic v svojem domu in omiliti omenjene zdravstvene težave.


Kaj povzorča alergijo in kakšni so simptomi?

Najpomembnejši alergen pršice je njen iztrebek, ki bolezenske znake povzroča še dolgo po tem, ko pršica odmre. Alergijo nakazujejo kašljanje, kihanje, težave pri dihanju, izcedki iz nosu ali oči ter kožni ekcemi. Simptomi trajajo vse leto, izrazitejši pa so jeseni, pozimi in v vlažnem vremenu.

 

Kako zmanjšati število pršic doma?

Ni važno, kako čist dom je, pršice ni mogoče povsem odpraviti. Vendar pa se lahko število pršic drastično zmanjša. To bo hkrati tudi zmanjšalo morebitne zdravstvene težave, ki jih povzročajo pršice: alergije, težave s kožo ali dihanjem.

Preventivne strategije za pršice:

 • Uporabite razvlažilec ali klimatsko napravo za vzdrževanje relativne vlažnosti na približno 50% ali manj.
 • Oblecite vaše vzmetnice in blazine v prevleke, ki so neprepustne na pršice ali prevleke, v katerih se pršice ne zdržujejo oz. jih odbijajo.
 • Redna higiena. Operite posteljnino in odejo enkrat tedensko v vroči vodi (vsaj 60° C), da bi ubil pršice. Če jo perete v hladni vodi, pa uporabljajte pralna sredstva z evkaliptusovim oljem ali oljem čajevca. Posteljnino, ki ni pralna lahko zamrznete čez noč in tako uničite vse pršice.
 • Zamenjajte odejo in vzglavnik za material, kjer se pršice ne zadržujeo.  Ajdov vzglavnik je odlična izbira za vse z alergijami na pršice.
 • Če je mogoče, zamenjajte preproge v spalnici z golimi tlemi (linolej, ploščice ali les) in odstranite zavese in oblazinjeno pohištvo.
 • Uporabite vlažno krpo, da odstranite prah. Nikoli ne uporabljajte suhe krpe, saj to le spodbuja rast množenje pršic.
 • Uporabljajte sesalnika bodisi dvoplastno mikrofilter vrečko ali filter HEPA za alergene, ki gredo skozi vakum v izpušnih plinih.
 • Nosite masko medtem, ko sesate, da se prepreči vdihavanje alergenov in ostanite izven posesanega prostor vsaj 20 minut, da se preostanek neposesanega praha in alergeni usedejo.
 • Pogosto domovanje pršic so tudi plišaste igračke, ki jih je potrebno redno prati, še bolje pa je, da tovrstne igrače nadomestite z lesenimi, ki se laže očistijo.

Zakaj bonatura?

 • Brez skritih
  stroškov

  Brez skritih stroškov

  Cene vsebujejo DDV in so KONČNE CENE. Pri vsakem izdelku so jasno prikazane neto cene brez DDV in cene z DDV za končnega uporabnika.

 • Brezplačna
  dostava

  Brezplačna dostava

  Za naročilo izdelkov v skupni vrednosti NAD 50,00 €, vam jih dostavimo BREZPLAČNO. Čisto zastonj! Pri nakupu izdelkov DO 50,00 € je strošek dostave 3,20. Več v dostava in stroški.

 • Plačilo po
  povzetju

  Plačilo po povzetju

  V kolikor se odločite za plačilo po povzetju, svoj paket plačate kurirju dostavne službe z gotovino ali s plačilnimi in kreditnimi karticami ob prevzemu.

 • Hitra dostava
  do 3 delovne dni

  Hitra dostava do 3 delovne dni

  Naročeni izdelki bodo dostavljeni z dostavno službo DPD ali preko Pošte Slovenije. Naročilo bo dostavljeno najkasneje v roku do 3 delovnih dni od dne oddaje naročila. Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, bo o tem obvestil kupca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je naročnik-uporabnik navedel ob naročilu.

 • Garancija
  14 dni

  Garancija 14 dni

  Ker imamo zadovoljne naročnike, smo prepričani, da bomo zadovoljili tudi vas. Če pa se slučajno zgodi, da z izdelkom ne boste zadovoljni oz. ne boste dobili izdelka, ki ga pričakujete, ga lahko v 14 DNEH nerabljenega in original zapakiranega vrnete. Več o vračilu izdelkov si preberite v pogoji vračila izdelkov.

 • Enostaven
  nakup

  Enostaven nakup

  Spletni nakup v trgovini kjer je narava doma je čist enostaven. Samo izbereš želene izdelke, jih dodaš v košarico, vpišeš naslov za dostavo in to je to. Za nakup registracija ni potrebna. Čist enostavno in hitro!

 • Naravno
  zdravo

  Naravno zdravo

  Izdelki ne vsebujejo kemikalij, sintetičnih snovi ali drugih zdravju škodljivih materialov. Za naše izdelke uporabljamo samo naravne materiale, saj se zavedamo, da je le naravno dovolj dobro za vas.  

Potrebujete pomoč?

Pokličite nas na spodnjo tel.št. 041 961 831

ZAKAJ KUPOVATI NA BONATURA.SI?

Potrebno je izbrati lastnosti produkta

Artikel

je bil uspešno dodan v vašo košarico.

Nadaljuj z nakupovanjem Zaključi nakup