KUPIŠ 1 IZDELEK, PREJMEŠ 2. NE SPREGLEJ POLETNE PONUDBE IZBRANIH IZDELKOV ZA ZDRAVJE.

PREŽENITE OSE IN KOMARJE S KAVO

Kava je odličen naravni repelenti, ki odganja številne žuželke - vključno s komarji, osami in čebelami.

Mnoge žuželke imajo zelo močan občutek za vonj, in kavna zrna jih pestijo. Kava (bodisi zmpleta ali kavna usedlina) oddaja zelo močan vonj med gorenjem in žuželke kot so ose, komarji, ta vonj spravlja ob pamet.

Uporaba kave v boju proti nadležnim žuželkam je zelo enostavna in še več, je popolnoma neškodljiva za zdravje ljudi.

Vzemite kavno usedlino ali svežo kavo in jih položite v posodo, ki se ne pregreva oz. posodo postavite na podstavek. Pri gorenju kave se posoda tako segreje, da lahko poškoduje prt in mizo. Posodo postavite kolikor se le da na osrednje mesto. V kolikor je vetrovni dan, boste morali postaviti več gorilnikov, da boste zagotovili dobro pokritost prostora.

Kako pripravimo repelent z kavno usedlino?

Kavna usedlina je sicer zelo uporabna pri kompostiranju, gnojenju rastlin in za luščenje kože, posušena kavna usedlina iz mlete kave pa je tudi učinkovit repelent proti komarjem. Komarje in druge žuželke namreč vonj prižgane kavne usedline odvrača.
Po kuhanju kave zberite kavno usedlino in jo postavite na aluminijasto folijo ali na pladenj. Stoji naj v hladnem in suhem prostoru, doker se popolnoma ne posuši. Ko je kavna usedlina posušena, jo s folijo postavite na pladenj na ravno površino nekje zunaj. Poskrbite tudi, da jo zavarujete pred živalmi ali otroci. Zažgite kavno usedlino (najbolje z dolgo vžigalico, da se ne opečete) in jo žgite, dokler se ne začne kaditi. Dim se sprošča počasi in odganja ose, čebele, komarje in druge insekte.
 

Kako uporabimo svežo mleto kavo?

Kavni prah oblikujete v daljšo linijo, ki jo prižgete na enem koncu. Kava bo počasi izgorevala in oddajala dim, dokler ne bo izgorela cela dolžina usedline. V kolikor boste prižgali kavo, ki bo v obliki stožca (ne ravne linije), bo prehitro zgorela in istočasna oddajala preveč motečega dima.

In to je to. Na ta način boste preprečili boleče pike os in srbeče ugrize komarjev in hkrati boste prihranili zdravje. Metoda je narana, je poceni in ni vam treba uporabljati kemikalij da bi zaščitili sebe in svoje otroke.


Ste vedeli: Mleta kava odganja tudi mravlje, kjer silijo v stanovanje. Na mestu, kjer hodijo v hišo posujemo nekaj mlete kave, ki jih bo odgnala.

Zakaj bonatura?

 • Brez skritih
  stroškov

  Brez skritih stroškov

  Cene vsebujejo DDV in so KONČNE CENE. Pri vsakem izdelku so jasno prikazane neto cene brez DDV in cene z DDV za končnega uporabnika.

 • Brezplačna
  dostava

  Brezplačna dostava

  Za naročilo izdelkov v skupni vrednosti NAD 50,00 €, vam jih dostavimo BREZPLAČNO. Čisto zastonj! Pri nakupu izdelkov DO 50,00 € je strošek dostave 3,20. Več v dostava in stroški.

 • Plačilo po
  povzetju

  Plačilo po povzetju

  V kolikor se odločite za plačilo po povzetju, svoj paket plačate kurirju dostavne službe z gotovino ali s plačilnimi in kreditnimi karticami ob prevzemu.

 • Hitra dostava
  do 3 delovne dni

  Hitra dostava do 3 delovne dni

  Naročeni izdelki bodo dostavljeni z dostavno službo DPD ali preko Pošte Slovenije. Naročilo bo dostavljeno najkasneje v roku do 3 delovnih dni od dne oddaje naročila. Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, bo o tem obvestil kupca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je naročnik-uporabnik navedel ob naročilu.

 • Garancija
  14 dni

  Garancija 14 dni

  Ker imamo zadovoljne naročnike, smo prepričani, da bomo zadovoljili tudi vas. Če pa se slučajno zgodi, da z izdelkom ne boste zadovoljni oz. ne boste dobili izdelka, ki ga pričakujete, ga lahko v 14 DNEH nerabljenega in original zapakiranega vrnete. Več o vračilu izdelkov si preberite v pogoji vračila izdelkov.

 • Enostaven
  nakup

  Enostaven nakup

  Spletni nakup v trgovini kjer je narava doma je čist enostaven. Samo izbereš želene izdelke, jih dodaš v košarico, vpišeš naslov za dostavo in to je to. Za nakup registracija ni potrebna. Čist enostavno in hitro!

 • Naravno
  zdravo

  Naravno zdravo

  Izdelki ne vsebujejo kemikalij, sintetičnih snovi ali drugih zdravju škodljivih materialov. Za naše izdelke uporabljamo samo naravne materiale, saj se zavedamo, da je le naravno dovolj dobro za vas.  

Potrebujete pomoč?

Pokličite nas na spodnjo tel.št. 041 961 831

ZAKAJ KUPOVATI NA BONATURA.SI?

Potrebno je izbrati lastnosti produkta

Artikel

je bil uspešno dodan v vašo košarico.

Nadaljuj z nakupovanjem Zaključi nakup